You are here

N313 szkóp felújítása (kondizás)

21 posts / 0 new
Last post
aviator
aviator picture

Sziasztok!

Hozzám került egy gyakorlatilag NOS állapotú darab a címben említett típusból. Némi járatás után sajnos eldurrant benne egy kondi, de azon kívül is pár felforrósodott (feltételezem a pukkanást is a meleg váltotta ki, nem valami hirtelen tranziens). Az érdekes az (és talán a szerencse is), hogy valamiféle viaszos anyag távozott, azaz nem elektrolitról van szó. Bár elég öregecskék ezek a kondik, és szemre is elég fáradtnak tűntek, de az értékük (0.1uF/500V) miatt azt gondoltam, hogy valami fóliakondi, és nem számítottam rá, hogy eldurranhat.

A kérdésem, hogy mivel lehetne jól helyettesíteni? Gondolom valamilyen fóliakondival, mondjuk 1000V-ra, és akkor remélhetőleg örök élet. Amit le tudok olvasni, az 0.1uF/500V, a másik pár nem egyértelmű a számomra.
Ennyi erővel gondolom érdemes lenne az össze benne található kondit cserélni, jól érzem? (leszámítva vízszintes eltérítés három kondiját)

Annyiban sajnálom (már a csavarokról eltávolítani a viaszpöttyöt is), hogy így kevésbé lesz "autentikus" a szerkezet, de bár amolyan gyűjteményi darab, jó lenne időnként bekapcsolni is.

A képen egy ellenállás is némileg megégett, de az értéke rendben (47k).

File attachment: 
Comments
aviator
aviator picture

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget/tippeket, beszereztem a Guest által javasolt kondikat. Sajnos időközben rájöttem egy turpisságra, de valószínűleg túl későn...!

Történt, hogy kondicsre után, állítható AC tápról járatva meglepően nagy áramot vett fel 200V-tól (~0,5 A), ás a hátulját ellenőrizve láttam, hogy gyárilag 0,25 A-re van specifikálva. Azt még korábban megnéztem, hogy e helyett valaki egy 2.5A-est rakott bele korábban, és gondoltam, kicserélem a gyárilag ajánlott méretre. A biztosíték tartó szerelésekor tűnt fel, hogy milyen "furcsa" rögzítési megoldása van (ti.: háromféle pozícióban is visszatehető), és ekkor gyanút fogtam: kiderült, hogy a primer feszültség kiválasztása (110/127/220V) a bizti tartó pozíciójától függ (!).

Mivel korábban már egyszer ezt kicsavartam, és akkor még nem tűnt fel ez a tulajdonsága, véletlenszerűen tettem vissza. Adja magát a dolog, hogy a kondik a hibás primer oldali (túl) fesz. miatt adták meg magukat. Hozzá kell tennem, hogy a meghibásodáskor több tíz percig hibátlanul üzemelt, és nem nem vett fel ekkora áramot, mint most, a "javítás" után.

Sajnos jelenleg ott tartok, hogy csak egy pont jelenik meg az ernyőn, így kénytelen vagyok arra gondolni, hogy sikerült kinyírnom valami félvezetőt.

Én nagyon nem vagyok otthon az orosz technikában (nyelvben), így kérdezem, Pest megyében van-e olyan, aki ezt jó minőségben (eredeti alkatrészekkel), magabiztosan rendbe tudná tenni? Ezzel párhuzamosan keresek donor vagy másik szép állagú példányt, mert nagyon megtetszett a típus. A dolog azért duplán bosszantó, mert ez egy gyári dobozos, közel NOS állapotú példány volt. Tanulójárat.

File csatolás: 

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Ez egy ösi, praktikus megoldás, az orosz cuccokban. Anno dobáltam ki, és cseréltem szabványos Wickmann házra a biztitartót. Szigorúan 220V-ra bekötve, mert úgyis lesz valaki, aki elfordítaná.

1

aviator
aviator picture

Időközben picit bogarásztam vele (feltűnt, hogy kopogtatásra elmegy a kép), és végül sikerült helyrerakni, úgy tűnik, a működése rendben van most! A trafó kicsit zakatol, de úgy hallottam, ezzel nem vagyok egyedül.

Így viszont le a kalappal az orosz technika előtt, hogy kibírta a 2x túlfeszt!

Tud esetleg valaki segíteni megrendelni a Guest által mutatott honlapról a gyári kondikat?

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

"Így viszont le a kalappal az orosz technika előtt, hogy kibírta a 2x túlfeszt!"
Az Orosz cuccok már csak ilyenek :)
Mindig viccelődünk rajtuk, de tény hogy piszok masszívak.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Bocsánat, hogy nem az eredetileg feltett dologhoz szólok hozzá, de ahogy az orosz technikáról szót ejtettetek, nekem is volt egy hasonló kalandom. Mégy nagyon fiatalon egy szokol rádiót rákötöttem egy zil áramköréhez, amikor is szólt van egy percig, aztán elkezdett olvadni és néma lett. Szétcibáltam a kábeleket és gondoltam ennyi volt. Ebben az időben kezdett az elektrónika szerelmébe esnem. Gondoltam, hogy akkor majd a megmaradt alkatrészeket majd valamire felhasználom és eltettem a szekrénybe. Egy év múlva pakolásztam és a kezembe került. tettem bele egy elemet, hogy megnézzem meddig folyik a delej benne, és a legnagyobb meglepetésemre megszólalt. Még évekig hallgattam.
  Ez csak egy történet az Orosz dolgokról
 Bocsánat, ha belerondítottam ebbe a topikba.
 Tibi

0

Guest
Guest picture

Találtam a gépemen egy a Tanyán levőnél részletesebb, teljesebb doksit.

File csatolás: 

1

aviator
aviator picture

Köszönöm, le is mentettem!

0

Guest
Guest picture

Üdv!
Ma is létező kondenzátor típus: https://asenergi.com/catalog/kondensatory/mbm.html#more
Fölösleges nagyobb kapacitásút beépíteni. Viszont az előzmények okán a V19, V21 egyenirányító diódákat valamint a V3, V4, V5, V6 zener diódákat zárlatra feltétlen ellenőrizd!
A diódák adatlapjai:
 http://www.radiolibrary.ru/reference/zenerdiod/ks650a.html
https://rudatasheet.ru/diodes/md218/
Küldjön valaki viaszt? smiley

0

aviator
aviator picture

Azt a leborult szivarvégit, erre nem számítottam! Gondolom ha berakok ugyanilyenből újat (már ha ezek azok, és nem pedig 40 éves raktárkészlet kisöprés eredményei), akkor azért pár évet csak elmegy?! Legalább így teljesen "gyári" tudna maradni.:)

A diódákat ellenőriztem, egyik sem zárlatos (a kondik sem mentek zárlatba).

Köszönöm, viaszból van így is elég...!:)

 

0

Guest
Guest picture

Ezek NEM elkók!  Metal-papír kondik. 100 év múlva is jók lesznek, nem azért ment tönkre mert 3x éves.
Fölösleges "átkondizni". El lehetne felejteni ezt a szót!
Nagy valószínűséggel az eredeti 220V helyett a ma sok helyen mérhető 230-240V hálózati fesz miatt a rajta megemelkedett feszültség nem tettszett neki vagy a diódának- Ha a dióda zárlatosodott be, akkor a váltófesz tehette tönkre. Több helyen említik hogy ezt némileg rosszul tűrik ezen típusú kondik, ezért a vizsgálati feszültségnél még 50Hz-en is jóval kevesebbet szabad rájuk ereszteni.

0

aviator
aviator picture

Ennek némileg ellentmond, hogy direkt állítható toroidról járattam, 220V-ra állítva. Viszont akkor úgy gondolom, érdemes lenne növelt feszültségtűrésű kondikat belerakni (pláne ha a gyáriaknak ez ismert betegsége), megelőzve a jövőbeni hasonló eseteket.

0

Guest
Guest picture

Diódákkal mi az újság? Azok megúszták?
Ha megakarod őrizni az eredetiség (látszatát), csak az eredeti feszültség/méret fog beférni.
Ha modernebb, más típust választasz, akkor tehetsz nagyobb fesztűrésüt.
Ezek nem lesznek olcsóak!
Egy nem aranyáron mért: https://hu.mouser.com/ProductDetail/Cornell-Dubilier-CDE/104MWR102K?qs=sGAEpiMZZMv1cc3ydrPrF6UOBDifjZuPE92dPU0ituuq3nimYPNX8Q%3D%3D

0

aviator
aviator picture

A diódák nem zárlatosak, bár nyitást nem mértem. Egyébként tökéletesen működött a készülék.

Köszönöm a tippet! Valószínűleg ilyet teszek bele, és veszek mellé az eredeti típusból is.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Durrant: 100 nF/500V.
Még nem durrant: 100 nF/750V.

1

aviator
aviator picture

Köszi!

A Tanyán lévő "USSR N313" doksiban ezek lennének a C11/C12/C13/C14?

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia!
Magasfeszt (-600V) előállító kondik - hálózati frekvencián működnek. Végén 4 soros zenerrel van sztabilizálva.
Jók lennének oda a 1000V-ak is ha méretükkel beleférnek - és (fém)fedéltöl biztonságos távolságon vannak.

Üdv, Feri

File csatolás: 

1

aviator
aviator picture

Köszönöm neked is! Akkor gondolom a 100nF egy minimum érték, kerülhet bele nagyobb is (megfelelő feszültséggel).

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Bekapcsoláskor az eredeti diódák töltési árama lenne kritikus túl nagy kapacitások esetén.

Nézem, a diódák méretükhöz képest csak 100mA-ak, de szerencsés esetben ott van a trafó
szekunder tekercsének ellenállása is ami limitálja az áramot...

0

aviator
aviator picture

Világos, nem tervezek nagyon fölé menni, de gondolom 2x-3x-os érték még beleférhet.

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Gondolom, a 2x elegendő lenne, biztonságos méretük miatt is.

0

Sponsored links