You are here

Navon N470 navigáció nem indul a saját kártyájával

14 posts / 0 new
Last post
Norman
Norman picture

Sziasztok.
A napokban megkértek,hogy nézzek meg 1 hibás navigációt. Mivel nem sikerült meggyőznöm róla,hogy nem vagyok jártas a lelki világukban így magammal kellett hoznom. Hátha mégis.. alapján. Az előéletét tekintve annyit tudok,hogy használat közben egyszer csak elsötétült és azóta se kép se hang. Amit már sikerült megállapítanom,hogy kártya nélkül 1 Reset után a gépezet bekapcsolt,sőt minden funkció működik is a navigációt leszámíthatva ami kártya nélkül gondolom teljesen normális. Így ki-be kapcsolhatom,nincs vele gond. De ha beleteszem a saját kártyáját, ami teljen eredeti és semmi módosítást nem hajtottak még rajta végre már nem működik. Illetve bekapcsolna szegényke amiről az egyetlen zöld ledje tanúskodik is,de ennyi. A kijelzőn már nem jelenik meg semmi. Hosszú várakozás után sem változik ez az állapot. Kikapcsolni sem lehet ilyenkor csak a reset gomb segít és kezdődik minden előröl. Ha kiveszem a kártyát akkor a reset után megjelenik a főmenü. A Naviextras Toolbox felismeri a kártyát külső kártyaolvasóban N470-ként és a térképfrissítést is engedélyezi amit meg is tettem,de a problémát ez sajna nem oldotta meg. Ez ügyben szeretnék segítséget kérni a témában jártas szakemberektől.
Üdvözlettel

Comments
Jaca
Jaca picture
***

Sziasztok!

Nálam is járt egy ilyen készülék, SD kártya nélkül.
Külön köszönetem unimannak a portbeállítások belinkeléséért!
Ezt a programot raktam fel: Igo Primo 1.2 9.2.0.191493 (480X272), és cseréltem benne frissebbre a map fájlokat.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture
***

Sziasztok!

Csalt 500 métert a GPS, így másik megoldás után kellett néznem.
Vaczak a DW fórumról ajánlott egy linket (külön köszönet Neki!):
http://dirtywindows.hu/discussion/topic/cikksorozat-wince-igo-and-primo/...
Az "SD kártyán az iGO Navon:"-tól érdekes.
Annyi kellett hozzá, hogy a GPS beállításnál csak a következzők szerepeljenek a sys.txt-ben:

[gps]
protocol = "NMEA"
set_messages=0
port= 7
baud= 57600

.
Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture
**

Hello.

Újratervezés! Itt van a tenyeremben egy ilyen szerkezet...ez sem indul a saját kártyájával (Amigo). Másik (ájgónyóc) kártyával elindul, de nem látja műholdakat
A felbontást sikerült beállítani (480x272)... Végre, a GPS vevő adata is megvan: port="7" baud="57600"
Megyek ki navigálni...

Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

romulusz
romulusz picture

Szia uniman!
Milyen készüléked van? Ilyet még nem láttam: port:7 , baud:57600 ?!
Üdv: Gyula

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture
**

Hello.

Ilyen: http://www.navongps.com/products/navon-n470.html ...de csak egy haveromé (2009 karácsonyán electroworld-ben 53 e-ért "mérték", Navon N470 Full Eu GPS néven...)
Az adat innen származik...és müxik!

Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Norman
Norman picture

Azt elfelejtettem írni,hogy bekapcsolt állapotban a kártyát beletéve felismeri és a rajta lévő képeket is megtekinthetem. Vagyis a kártya foglalatát és kezelését ezzel szerintem ki is zárhatjuk. Én inkább valami hibás indítófájlra tippelnék,bár tényleg nem értek a szoftverezésükhöz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A kártya jó? Tegyél bele másik kártyát!

Ha a kártya látszólag jó, akkor csinálj róla egy mentést, majd formatáld le, de valódi formatálást csinálj!
Utána üresen tedd bele a gépbe, hopgy felismeri-e? Ha nem, akkor a géppel is formatáltasd le. Ha ok, akkor a mentést vissza rá. Ha ok, akkor csinálj még egy karit a mentés ből.

Ha a kártya hibás és nem tudsz mentést csinálni, akkor keresni kell tartalmat. Itt alant a kollégát meg kell kérdezni, hogy nála jó-e még a kártya. Tud-e mentést csinálni. Ha nem, akkor net.

Ha egy garantáltan jó kártyával sem indul, akkor hardver hiba. Szerencsésebb esetben maga a kártya foglalat, utána az ESD védelem chipje. Ha az sem, akkor BGA, BGA....

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Norman
Norman picture

Szia.
A kártyáról tudtam biztonsági mentést csinálni már de megformázni még nem volt merszem. Nem tudom,hogy visszakerül-e minden oda ahol lennie kell. Nem szoktam navigációkat csinálni így fogalmam sincs erre mit reagálna,de lehet keresek 1 üres kártyát. Ezt inkább nem formáznám meg eredeti lévén.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Egyenlőre jól is teszed, hogy nem formázod!

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture
**

Hello Formasu.

Norman topicnyitó eltűnt a topicjából... Én is egy másik (4 Gb SDHC !!!) kártyán gyakorlatozom, pedig itt az eredeti kártya, csak nem működik vele a rajta lévő AmiGo!

Üdv.: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ok.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Én most vettem a vaterán egy hibás Navon N670-et. Hasonlatos dolgokat művel mint a tiéd,ez néha kártyáról is elindul,navigáció itt sincs és ráadásul sűrűn fagyogat. Kíváncsi vagyok te mire jutsz a tiéddel. Én az enyémet a jövőhéten veszem kezelésbe. Első körben majd egy hőlégfúvóval való BGA átmelegítést alkalmazok. Néha csodákra képes. :)
Üdv! Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Norman
Norman picture

Szia.
Én inkább valami kártyán lévő elváltozásra tippelek,mármint a saját esetemben. A frissítést sikerült a navigáción keresztül is végrehajtani és miután leválasztottam,azonnal az Amigo fogadott,ami működött is míg ki nem kapcsoltam. Utána megint nem indult a kártyával.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content