You are here

NEDIS jelerősítő antenna 2g 3g 4g+ 5g pozició helyzete (megoldvA)

2 posts / 0 new
Last post
megujulo
megujulo picture

Sziasztok!

Köszönöm a segitőkészséget minden kedves hozzáértőtől! Külön köszönet a privát csatornán kapott kolléga részéről a beállitásokban való segitség, támogatás biztositása.

Adott egy Nedis 3G 4G 5G mobil router antenna, pontosabban 2 darab mivel a  TP-link routeremnek (MR600) 2 (MIMO) antenna bemenete van.

Hogyan kell optimálisan elheyezni ezt, illetve ezeket az antennákat? 

Mivel mindenhol fák tárgyak növényzet van a jel alig éri el a 100 decibeles szintet eredeti antenákkal. A torony sincs közel és légvonalban 5500 méter, de ablakból a router látja a tornyot fizikailag akadályok nélkül:

1 kérdés polarizáció: (megoldva)

kell egy H és egy V antenna pozició, (egycsatornás 3G esetében apolarizáció függőleges kell legyen) 

A két antennát egymáshoz képest 90 fokkal kell elforgatni, a nedis esetében ez teljesen függöleges és vizszintes polarizációt jelent. Egyes tipusok esetében az antennák telepitési szöge (H polarizált 45 illetve V polarizált 225 fokos)

2 kérdés egymástól való távolság a két antennának, (megoldva)

 vajon mennyi az egészséges távolság hogy ne zavarják egymást?

Az antennák lehetőleg távolabb kerüljenek egymástól (átlag 2 méter az ideális távolság) de a legközelebbi távolság sem lehet 45 cm-nél közelebb azantennák külső burkolatánal éleinél számítottan!

3. kérdés önmagát adja de ez is felvet egy egy kérdésti kiegszitést: (megoldva)

A torony adott esetben tulterhelés esetén átirányithat egy egy csatlakozó klienst. Azonban nálam csak egyetlen antennára lehet rálátni.

Amikor ilyen történt gyakran a sebesség leesett 2g szintre, de a router 3g 4g+ tud. csak. Ilywnkor elment a 4g+ jelzés, és csak egy vékony vonal maradt a kjelzett térerősségen.

TPlink MR600 a tipusa a routernek és kártyafüggetlen.

Olvastam keresni kell olyan helyet ahol jobban lehet esetleg másik toronyhoz csatlakozni. de itt nem nagyon van erre lehetőség.
Az irányitott antennát a toronyra irányitani előnyösebb, vagy esetleg több szögben kipróbálni a átviteli lehetőséget.

Az irányitott antenna jó letöltési, de csekély feltőltési sebességet ad, ezt viszont a központi torony a kapott jelerősségekből tudni fogja, hogy a kliens irányitott antennával csatlakozik a toronyra, igy adott esetben elsődlegesen a körpolarizált antennás klienseket irányitja át további tornyokra.
A jelenlegi átlagos letöltési sebességem hegyekben távola toronytól 60 méter magas fenyőfákkal füszerezve a 25 Mbit/sec mig a feltöltési 6 Mbit/sec

Lényeges telepitési körülmény!

Az irányitott NEDIS antenna akár 5 centis elmozdulás esetén is 10-15 mbit/sec veszteséget szenvedhet, nagyon alapos és körültekintő sokszori sebességmérést megkövetelő körülmény a végleges rögzités.

Az eredmény egy 32 ezer Ft-os páros Mimo antenna esetében garantált, Full Hd streaming és az összes szolgáltatás mellett, stabil szünetmentes videózásra lehet számitani, stabil a játékok netes vezérlése is.

Köszönettel és további szép napot.

remélem a jövöben mások részére is nyujt segitséget ez a rövid beállitással kapcsolatos topic.

Üdvözlettel Attila
 

 

Comments
megujulo
megujulo picture

Antenna beállitása GPS routerhez megoldva tesztelve.

0