You are here

Nem öblít, és csak néha pörgeti fel centrifuga programon. Indesit WITL106

9 posts / 0 new
Last post
bladzser
bladzser picture

Helló!
Indesit WITL106
Megmakacsolta magát a mosógépünk, nem mai gyerek de még munkásruhát szeretnénk vele mosni.
Következő a hiba: Mosást elindítom, felfűti a vizet, majd mikor az öblítéshez ér, akkor el kezd világítani az öblítőstop feletti fény (holott nem lett benyomva) és pirosan villog az ajtózár melletti fény. 8-as gyors programon próbáltam a gépet. Többit, nem volt időm kivárni, hogy jól végig viszi-e.

Kikapcsoltam. Majd kipróbáltam csak ki centrizni vele a próba rongyokat, de csak rendezgeti a ruhát végtelenségig, nem hajlandó felpörgetni. Majd kicsi ajtózuhogtatás, és gép lábbal simogatása után elindult a centri, kicentrizett üresen. Beleraktam a rongyot azzal már nem. Újra próbáltam előről, megint 8-as gyorsprogram, de 3 óra tekergetés után meguntam, mert nem lépett tovább öblítésre. Kikapcs bekapcs. Megint elindítottam a programot, mosás végéhez elért, és megint villogott az ajtózár fénye, és nem öblített. Próbáltam megint centrizni, de nem volt hajlandó.

Plusz egy dolog, az elején semmi hang nem jött a motor felől, amikor befejeztem a napi turnézást vele, a szénkefék felől sercegő hang jött, de még tekergette a dobot ettől függetlenül. Ajtózárat ripityára szedtem, kipucoltam, kapott a mechanika kenést. Szuperül bekattan.

Az okozhat mondjuk ilyet, ha az ajtó alatti gumi amire zár már kicsit viseletes, és (nem látok oda, de ne adj Isten) nem zár rá jól a tető?
Vagy a motor szénkefe kopása is okozhat ilyet?

Szerelőre nem áldoznék, mert ez csak azért lenne üzembe helyezve, hogy az olajos munkásruhákat, ne azzal a géppel mossuk, amivel fehér függönyt-terítőt.

File attachment: 
Comments
Distributor
Distributor picture

Szia!
Ugye Te most csak tesztelsz minket?
Leírod a gép hibáját - "Plusz egy dolog, az elején semmi hang nem jött a motor felől, amikor befejeztem a napi turnézást vele, a szénkefék felől sercegő hang jött," - és tőlünk várod a választ?
Fogadjunk, hogy már réges régen megjavítottad, csak most unatkoztál a gép előtt. :D

0

bladzser
bladzser picture

Helló! Hiba megoldódott, a gép szuperül megy alapos motor tisztítás és új kefék megoldották a gondot.

Viszont a szivattyú teljesen totál, szét van kopva.

Valaki tudna bele ajánlani, honnan tudnék olcsón rendelni bele. A ház az rendben van, leégve nincs, csak ki van kopva a tengely háza, és megragad. Nem tud elindulni.
Csavarhúzóval pöcögtettem centri közben. Ha el tudott indulni simán kicentrizett. Ha nem, akkor a centri sem futott le végig, és vízszint hibával félre állt. Mosás sem fut le miatta, mert vízszint nem enged új vizet beengedni, ameddig a régi nincs leszííííva.
Noss szivattyú kellene! Valaki Indesit WITL 106-ba tudna ajánlani?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az orczy.com Szivattyú oldalon nézz szét

Bálint

0

bladzser
bladzser picture

Szia, köszi. Ez szerinted jó lenne?
Univerzálisnak van írva, és hátul van a saruja. Meg merjem hozzá venni?

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Az eredeti szivattyú fotóját kellene látnunk...
Üdv.:Uniman

0

bladzser
bladzser picture

Hát helló! Most kerültem elő, kivettem a szénkeféket... ühm le voltak kopva, a mardék hosszúság kb. 1 centi alatti. Le se mértem a hosszát. 5 mm * 13,5 mm es való bele. Rendeltem hozzá, egy hónap múlva jelentkezem a fejleményekkel. Remélem jó lesz! :) És köszönöm az infókat!

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Istvan78-nak van igaza.
A hibajelenség alapján egyértelműen motorhiba.
A motor nyűglődik.
Én annyit tennék hozzá Istvan78 válaszához, hogy a szénkeféket is vedd ki és nézd meg a hosszukat, mert a sercegés egyértelműen ívhúzást jelent a kommutátor és a kefék között.
Ezt két dolog szokta okozni:
1,A kefék rövidek így a rugónyomás gyenge.
2,Zárlatos a motor forgórész(általában a kommutátor szokott zárlatos lenni, de előfordul menetzárlat is a tekercselésben).
Mivel sok Indesit-et ebből a szériából (pl.: WITL105,WITL106,WITP82,WITP102,WITE107), a kínai Welling motorral szereltek, a legtöbb esetben(legalábbis amikkel én találkoztam)ez a motor halálát jelenti aminél megoldást csak a motorcsere jelent.
Én ilyen esetben általam felújított régebbi WT-s(ha felültöltős a javítandó gép), vagy W-s, WP-s széria(ha pedig elöltöltős)C.E.SET motorját szoktam betenni a gyári Welling helyett és a probléma megoldódik(eddigi tapasztalataim alapján).
Ezeket a szériákat ugyanis még csak C.E.SET motorokkal, esetleg Sole motorokkal szerelték.
Ezek a motorok sokkal megbízhatóbbak és strapabíróbbak(hosszabb életűek), mint a kínai Welling motorok.
A motoron lévő csatlakozót természetesen át kell rakni a Welling-ről a C.E.SET-re, mert a régebbi gépeknél más a csatlakozó kialakítása.
Egy két esetben még a szénkefe csere is elég volt a Welling-nél is, de az esetek többségében viszont a kefék még elég hosszúak voltak, tehát nem azok hibája okozta a szikrázást hanem a forgórész zárlata.
Sok sikert a javításhoz.
Üdv:Ladakölyök

0

Istvan78
Istvan78 picture

Szia!
Ez motor hiba lesz, nézd át a motort és takarítsd ki illetve a reléket ellenőrizd le.
Üdv Istvan78

0

Sponsored links