You are here

Nimbusz NSB 1500B fűtés nem jó

17 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Nagyon gyengén melegít. A fűtőtesten nem látszik sérülés, égés sem. A képen látható...
A 220 Voltot megkapja. A kékek az egyik pont, a kisebb fűtésnélna piros, a nagyobbnál mindkét belső kapocs kap feszültséget. 
​​​​​​Minden kapocs között kb 1000 Ohmot mérek. Ez nagyon sok, sehol nem látom, hogyan vannak a " sorok" összekötve. Azt sem tudom, hogy honnan mérem a sorok között az 1000 Ohmot. A képen sem látszik hogyan lehetnek a kötések...
Ismeri ezt valaki? Hol van a hiba?

Köszönöm: formasu
 

File attachment: 
Comments
zsugori
zsugori picture
***
File csatolás: 

1

pumi
pumi picture

Szia!

Van ugyanez nálam... 
Úgy rémlik van benne valahol hőbiztosíték. Ezekben általában a nagyobb teljesítményű ágon, a ventilátor szorulása, A légáramlat eltakarása miatt kiold...

Ha nem haladsz vele, akkor ha lesz időm szétszedem és mérek....

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Köszi. A gond az, hogy van benne kettő darab hőbiztosíték is (az egyik varnis csőben, a másik az oldalán van, és ez látszik is a képen), de minden jó!

A fűtéssel lehet a gond. A képen is látható, hogy van 5 db alu hűtés, (egymástól elszigetelve) és közte lehet a 4x3 db fűtő ellenállás cementben, talán. A kék vezetéken jön az egyik pontja a hálózatnak, a két színesen a fél, ill. a teljes fűtéshez a hálózat másik pontja. Ezek meg is vannak, fűt is, csak gyengén... Teljes állásban 500 Watt, fél állásban 250 Wattal.

Nagy ellenállásokat mérek a hűtő lemezek között, sokkal kevesebbnek kellene ott lennie. Olyan érzésem van, mintha megnyúltak volna az ellenállások, a hűtés bordák között. Ennek semmi látható külső jele nincs.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia a kép bal  felső sarkában a porcelános az micsoda?
Bimetall vagy hőfokszabályzó?
Nem korán kapcsol ki?

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia Bálint!

Az bimetall, ill. hőfokszabályozó. 
Minden jól működik (látszólag) csak gyengén melegít. A kapcsolók jól működnek, a bimetall szabályoz, a védelmi biztosítékok is jók. 
A fűtőtesttel lesz a probléma, amiről tettem fel a képet! Túlságosan nagy (megnőhetett az ellenállása, mert előtte jól fűtött!)

Tehát: bekapcsolom, elkezd fűteni, csak max. 500 Wattal!!! Ha fél fűtésre kapcsolom, akkor 250 Wattal fűt! De fűt! 

Nem melegszik kellően a fűtőtest!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor a hőfokszabályzó téved, általában csavarral állítható, vagy jusztírozható az érintkező (nincs beégve?)

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Nem a hőfokszabályzó kapcsol ki, hanem (bárhová van tekerve az) mindjárt bekapcsoláskor gyengén fűt. Alig melegszik fel a fűtőtest, pedig megkapja a 230 Voltot!...

Szerk: Most mértem: A kék vezetékekhez képest a két közbülső piroson és a másikon is II-es állásban megkapja a teljes fűtőtest a 230 Voltot. Egyenletesen, nagyon lassan melegszik. Itt lehet a gond, hogy mi történhetett vele! Egyik oldalról sem látszik semmi eltérés a fűtőtesten, újszerű állapotnak néz ki. Mégis történhetett vele valami, hogy megnőtt az ellenállása.

 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hőfokszabályzó ellenállását mérted?
Tiszták az érintkezők?

Bálint

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Bálint!
Csak nem feltörte Jano a fiókodat?!...
laugh
 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

??????

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Már a topik nyitóban is leírta, hogy a tápot megkapja, csak mivel nagy a fűtőmodul ellenállása, így gyengén fűt. Te meg kapcsoló, stb. hibát kerestetnél... smiley
 

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nincs  (én nem találok) hiba sehol... A fűtőtest megkapja a 230 Voltot, és mégis alig fűt! Ha bárhol máshol (mint a fűtőtestben) hiba, vagy nem tiszta érintkező lenne, nem lenne a fűtőtesten meg a 230 Volt...

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ne kínlódj vele. Ez egy PTC fűtőtest. Valószínűleg meglazult a préselés ezért nőtt meg a hidegellenállása. Cserével javítható!

Kalex

1

formasu
formasu picture
*

Szia. Magát a fűtőtestet nem értem. Van rajta 5 csati, és nem mérem az ellenállást a csatik között . A sorok nem szakadtak, de nem látom az összekötéseket köztük.
A feszültséget megkapják, de a nagy ellenállás miatt gyengén melegít.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: apró bimetáll  vagy hőbiztosíték warnishcsőben nincs valahol eldugva?

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nekem úgy tűnik, hogy az a négyszer három (cementes szerű) valami lehet a fűtő ellenállás, és a hajtogatott alumínium lemezek lehetnek a hőleadó, amin keresztül fújja a levegőt a ventilátor. Azokon a "cementes ellenállásokon?" kellene jóval kisebb ellenállást mérnem, mint 800-1000 Ohm. 

A tulaj mondta, hogy hallott valami sercegést, vagy szikrázott, mielőtt elromlott. Gondolom, hogy ezek az ellenállások, melyek melegszenek, hibásodhattak meg, vagy szakadt meg némelyikük...

Az egyik oldalnak kellene fűtenie fél teljesítménynél, az egésznek akkor, amikor teljes teljesítménnyel fűt. A feszültséget megkapja, tehát (gondolom) ezek hibásodhattak meg. Külsőleg semmi hiba, égésnyom nem látszik rajtuk. Én ilyen fűtőtestet eddig nem láttam. (A képen ez van!)

File csatolás: 

0

Sponsored links