You are here

Nokia-535-on érintőpanel csere volt, de bizonytalan a működése!

6 posts / 0 new
Last post
söcö28
söcö28 picture

Sziasztok!

Ezúton is köszönöm a segítséget! (https://elektrotanya.com/?q=hu/content/nokia-535-oen-erintopanel-csere) Kicseréltem a panelt olyan típusra, mint ami benne volt. (CT2S - Lumia 535 kompatibilis érintőpanel, OEM jellegű), és beragasztásra B7000-es ragasztót használtam. A teló működik, de bizonytalanul érzékel. Van amikor OK, és van hogy csak a 3.-4. érintésre (inkább bökésre) reagál csak. Hol követhettem el hibát? Régi panel ki, régi ragacs lekapar, új panel be, uj ragacs felvitele, összeérintés nyomással, aztán 1 napig hagytam, nem nyúltam hozzá! Talán valami súllyal kellett volna lenyomatnom, összekentem ott is, ahol nem kellett volna?
Tehetnék még valamit, hogy rendesen működjön?

Előre is köszönöm a tippeket.

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A hibát ott követted el, hogy után gyártott érintőt vettél és nem cserélted ki a keretet hanem ragasztgattál és gondolom a proxi boot-ot, sem cserélted ki.

ID:382854: https://elektrotanya.com/?q=hu/content/nokia-535-oen-erintopanel-csere#3...
"A ragasztó gyárilag a műanyag kereten van ezért az érintő és a keret párban cserélendő. Továbbá cserélni kell a proxi rubber-t is (gumi keret a közelítésszenzor körül).
Ha kétoldalas ragasztót használsz az jó eséllyel fel fog válni, porosodni fog a kijelző és a közelítésszenzor sem fog rendesen működni."

Ezért kár volt új topikot nyitnod!

Üdv.

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Én anno még egy Samsung Omniára vettem Ebay-os érintöpanelt-pár ezer ft-ost-müködött,de köszönö viszonyban nem volt a gyárival.Erösebben kellett megnyomni.Hol lett vásárolva?üdv.

0

söcö28
söcö28 picture

Szia!
A Speedshop-ban vettem. Hasonló az én gondom is, erősebben kell nyomigatni, de nem mindig. Tanulság, az ócó lehet, hogy drága.
Szia!

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Próbáld meg jól összenyomni a felső 1cm-es sávban. Ha a proxi infra fénye visszaverődik az érintő panel belső felületéről akkor letiltja az érintőt (hogy ne nyomkodd a füleddel). Ha erősen nyomod azzal összenyomódik a felső rész is és akkor éppen működik. Sajnos ezek a ragasztók nem valók ilyen célra. Próbáld meg szétszedni (ha lehet) és nagyon vékonyan újraragasztani.

Üdv.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

ezt már nyomkodhatja. Én már abbahagytam a mobilok javítását, mert még azt az alkatrészt sem tudtam móresre bírni amire a nagykerben esküdöztek, hogy eredeti. Az utóbbi 6 hónapban bármit is vásároltam, legyen az képernyő vagy érintőpanel, kerettel keret nélkűl 2-3x reklamáltam. A reklamációt elfogadták de a futárt nekem kellett állnom. Egy HTC-re 4x kűldtem vissza, amig végre valahára megindúlt ahogy kell. Még szerencse, hogy a tulaj megértő volt, de volt olyan is akivel komolyan osszemorogtunk e miatt. 20 éve javítok, többek között, mobilokat de ennyi szemetet még nem láttam. Megelégeltem, aki akarja javítsa, nekem tele van velük a hócipőm.

Üdvözletem

0