You are here

Nokia HF-510 kihangosító halvány kijelzés

6 posts / 0 new
Last post
bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!
A kijelző OLED. Egyik napról a másikra jelentősen gyengült az intenzitása. Karakterábrázolása hibátlan. A jelenség akkumulátor feszültségétől független. Csatlakozó és fóliakábel ellenőrizve, tisztítva. Netán ha valaki már szembesült ilyen hibával és sikerült is orvosolni azt, megköszönném ha megosztja a "tudományt".
Üdv, Bencsik

Comments
uniman
uniman picture
***

Oled kijelző fényerő csökkenéssel már én is találkoztam: https://elektrotanya.com/content/oled-kijelzo-fenyereje-li-po-37v-akku-h...

0

Luki
Luki picture

Szia !

Döglik a kijelző. OLED. Ezek ennyit tudnak.

 Luki

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szia Luki!
Igaz nem mai darab, de nagyon keveset volt használatban. Állásában azért már csak nem kellene elpusztulnia.
Bencsik

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Mivel szerves anyagból készül a kijelző folyamatosan romlik, használaton kívül is. Az viszont gyanús, hogy rövid idő alatt hirtelen romlott. Ezek a kihangosítók "eldobással javíthatók" alkatrész és kapcsolási rajz sincs hozzájuk. Próbáld meg átforrasztgatni hátha segít.

Üdv.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
A kijelző sajátossága okán én is gondoltam bizonyos természetes pusztulásra. Ami kicsit elgondolkoztat, hogy szándékos hibát előidézve - kövezzetek meg(!) megmozgatva a kijelző kábelét a csatlakozóban, s ezzel hibás, pl. csak vonalak megjelenítését eredményezve  - egy egyébként halovány piktogram területén belül megjelenő vonal kijelzése megfelelő fényerejű.

0