You are here

Nyomtató fejteszter

17 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
A HP tintasugaras nyomtatók fejét elektronikusan kellene tesztelni, hogy hibásat már eleve ne töltsenek újra. Ismer e valaki ilyen készüléket vagy , hogy hogyan lehet ezt megoldani.
Segítséget előre is köszönöm. Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Igen az elektronikai ellenőrzésre gondoltam. Ha jól tudom fűtőszálas a HP ezeket kéne ellenőrizni. Mivel a fej mátrixba van kötve ezt kéne gyorsan ellenőrizni és ha bizonyos határon belül van az ellenállás érték akkor ok. Soronként szokták detektálni. A műszer elég drága ezért kéne építeni.
a kapott oldalakat azért átnézem köszönöm.
Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Laci!
En egy aramgeneratorral hajtanam meg (remelhetöleg nem kell az üzemi aramot beleszuszakolni ahhoz, hogy eleg megbizhato allapot megiteles törtenhessen), s Kelvin (legalabb 3 vezetekes) megoldassal erzekelnem a rajta levö feszültseget, s ezt a ketfelö menö csatlakozast kergetnem vegig a HP-matrixon.
Mivel aramgeneratoros a jel-forras, nyugodtan lehet analogkapcsolokkal is dolgozni, s azok birjak a sebesseget is, utana (legalabb)egy ablak-komparator, igy a ketyered kepes a szakadast, s a helyes (elenallas)tartomanyt is megitelni_ ennyi! :beer: ...
Kari

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Kari!
Az üres patronokkal vigyázni kell!
Én sem vagyok nagy szakértője, de utánanéztem a közelmúltban, és a dolognak az a lényege, hogy nem szabad teljesen kifogyni hagyni a tintát. :oke:
A működési elve a fúvókáknak ugyanis úgy néz ki, hogy egy kis csövecskében van egy izzószál, ami felhevülve a körülötte lévő tintát felforralja, és ennek a gőze lövi ki a tintát.
Ha nincs tinta a fúvókában, akkor a szárazon felizzó szál elolvad, megszakad, és attól kezdve az a fúvóka meghalt, tehát csíkozni fog a nyomtató, és el lehet dobni a patront. (Ha az egybe van építve a fúvókasorral.)
Magyarul amikor jelez a nyomtató, hogy kevés a nafta, akkor utána már ajánlatos megtölteni a patront. :yes:
Teljes biztonsággal akkor is csak 5-8 alkalommal (a patron űrtartalmától függ, 20 vagy 40 ml) ajánlott a töltés, mert normál üzem közben is "fogy" az izzószál anyaga.
Ha mégis rossz patront tölt meg az ember, akkor egy injekciós tűvel, fecskendővel vissza lehet szívni a tinta nagy részét a szivacsból szép lassan...:)
Üdv: Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Laci!
"..Ha nincs tinta a fúvókában, akkor a szárazon felizzó szál elolvad, megszakad,.."
Ezzel egyetertek, de Te is egyet kell erts azzal, hogy azert talalta fel Popov tovarischcs az impulzus üzemet, hogy eljen vele a nagyvilag! :oke:
Eszemben sem lenne egyfolytaban izzitani azokal a hajszalakat, de kis arammal kis idöre elkell viseljek! :-)
Biztosan csinaltal/lattal Te is buranelküli izzot/csöfütest mar "tul-izzani, majd szetegni": azert eleg sokaig birjak_vilagos; nagyobb a tömegük mint a HP-fejben levöke, de pl. msec hosszan alighanem azok is birhatjak-persze aramtol is függöen. Nyilvan megkellene gondolni, hogy üzem közben mennyi iideig van aram alatt egy effele szegmens, s ennek szellemeben tervezni a tovabbiakat...
Minden esetre en kis idöre vegig pasztaznam az egesz izzoszal-sereget elöször kissebb arammal, s azutan (legföljebb) üzemszerü arammal, de a normails idönel azert rövidebben_epp, hogy a tulterheles ne törtenhessen meg,s a majdnem üzemszerü allapotban a vegleges-megbizhatobb üzemkepessegröl is meggyözödtem, ugyhogy szabad az ut az ujratölteshez... :beer:
A kettös szken ertelme lenne:elöször gyorsabban megallapitom, hogy egyaltalan ven-e ertelme foglakozni az adott darabbal, s utana probalok meggyözödni a varhato üzemkepessegi minösegi szintjeröl_igy akar ket kategoriat is arulhatna az utan töltö ceg, ahol az egyik kvazi 100%-ot nyujtana, a masik pedig az "utantöltött-gazdasagos, garancia nelkül" :-)...
Kari

0

Kari
Kari picture
*****

Hali Laci!
"..HP nyomtatók fejét elektronikusan kellene tesztelni, hogy hibásat már eleve ne töltsenek újra. Ismer e valaki ilyen készüléket .."
Attol tartok, hogy ezt csak a HP ismeri, ök meg tudnak hallgatni :hmmm: ...
A kerdes az, hogy mit is tesztelnel valojaban s pontosan!?
A tema rohadt gyorsan az ICT-vilagba (InCircuit-Testing) torkollik, de minimum a JTAG hasznalataba.
Ezekhez mind massziv belsö infora van szükseg. Aligha lehetseges a kitökölesük is- tulsok belsö, specifikus infot igenyel_ ha az aramköri szintü teszteles a cel; sztem gyakorlatilag elfelejtendö :( .
Szoval-több reszletet kollega!
Kari

0

freddy
freddy picture

Üdv. Van ilyen készülék, amivel a patronokat tesztelik elektronikusan, csak az ára 6 számjegyü. Üdv Freddy :jawdrop:

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Freddy!
Nincs kedved rola valamivel bövebbet közzetenni? :-)
Kari

0

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Léteznek ilyen test programok ami magán a printeren fut ,itt pl. már jártál Kari?http://www.startcopy.ru/repair/hpink2.htm Itt pedig a service programok a gépre és lejjebb külön a fejre, ahol állitólag tárolódnak a müködésre vonatkozó infók is.Ujratöltés előtt ezeket az adatokat értékelik.http://www.startcopy.ru/repair/files/files.htm.

0

freddy
freddy picture

Szia Kari.
Nekem sajnos nincs ilyenem, 7 pecsétes titok a készülék működése. Az üres patront beteszik a kütyübe, ami leellenőrzi a csatlakozó pontokat, hogy zárlatos-e, ha jó, akkor az összes csatlék stilizált ábráján zöld a led, ha rossz, akkor piros.
Üdv Freddy

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Laci!
A tinta/festek vezetökepessege ismert, vagy egyaltalan jellemzö-e?
Apropo; mi szamit tulkeppen hibasnak?
Kari

0

city217
city217 picture

Szia.
Amikor üres a papír. :)
"I"

0

jakyg
jakyg picture

Hello! Nem vagyok nagy nyomtató szakértő, de a nyomtatófej jósága tudtommal abból áll, hogy az adott fej(fúvóka) be van-e száradva vagy sem, az pedig csak nyomtatás során derül ki -de mondom nem annyira értek ehhez.

0

city217
city217 picture

Szia.
Jól mondod és Ő azt akarja tesztelni, /amit nem lehet/ hogy ne pocsékolja a festéket. Spórolna magyarul. Annyit tehet hogy nem tölti tele, csak egy cseppet. Ha működik akkor mehet telibe. :)
Üdv.

0

papa1962
papa1962 picture

Helló!

Szintén nem vagyok mágus ezen a téren sem,de gondolom a kérdező a fejek elektronikai állapotára kíváncsi és nem a fúvókák állapotára.Mivel a fúvókák ultrahangos mosóval tökéletesen tisztíthatók.Jelzem ez csak az én véleményem,majd az érintett állást foglal.

Üdv.Csongor

0

papa1962
papa1962 picture

Hát igen a kérdésben ott a válasz"elektronikusan tesztelni"megint figyelmetlen voltam.Ha jól tudom kétféle technológia volt elterjedve,a micro piezo és a hőszálas.Talán a HP patronjai hőszálasak,lehet,hogy ebből kellene elindulni?

Üdv.Csongor

0

city217
city217 picture

Szia.
Én a kérdésben "töltést" olvasok. Én se vagyok járatos, és valójában abban bízok hogy a kérdező érti a kérdést. :)
Üdv

0

Sponsored links