You are here

Olympus Camedia D-535

13 posts / 0 new
Last post
kovacstomi3
kovacstomi3 picture

Helló

Segítségeteket kérem, tegnap elrontottam a fényképezőgépemet, de nem akarattal, updatelni akartam a gépem. A típusa: Olympus Camedia D-535
Úgy kezdődött hogy: a számítógépembe feltelepítettem a Olimpus Master programot ami volt hozzá a CD-n. És ott volt hogy kamerafrissítése, azt megcsináltam mindent ahogy kell. Be is fejezte a dolgot, legalábbis én azt hittem, mert az ellem lemerült közben és nem tudta befejezni. A gépet most nem kapcsolódik be sehogy sem. A számítógépre sem csatlakozik. Benyomom a kapcsoló gombot csak a 2 LED világít ki, ha kikapcsolom elalszik, ha rádugom az USb-re akkor csak a 2 LED világít ki, de nem találja meg a PC. Segítségeteket kérem hogyan javíthatnám meg a gépemek. Előre is köszönöm.

Üdv.: Tomi

Comments
kovacstomi3
kovacstomi3 picture

Helló

Valaki nem tudja véletlenül hogy hogy lehetne egy fényképezőgépre (Olympus D-535) feltelepíteni egy programot a csipbe, annélkül hogy kikéne szedni a csippet. Vagy valami más megoldást? valaki tudna segíteni?

0

Vote up!

You voted ‘up’

patiqs
patiqs picture

Nincs valami service mód hozzá? Mint a telefonokon például.

Szép napot!
Sanyika

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacstomi3
kovacstomi3 picture

Hát nem nagyon tudok róla.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Ennek kakukk. Tudom milyen frusztráló, múlt ősszel vettem egy laptopot vaterán, befrissítettem a bios-át, restart után nem indult. Majd a falra másztam.

Két dologot tudok neked ajánalni:

1. Hivatalos olympus márkaszervíz. Fórumokon elég sokan panaszkodtak, hogy kiakadt frissítés közben a program. Ha jól értem a netről tölti le a legújabb firmware-t. Bátor dolog. Lényeg, hogy egy fórumban a csóka ugyanúgy belebukott a frissítésbe, bevitte a szervízbe és kicserélték neki a gépet. Egy próbát megér. Az is lehet, hogy olcsón megjavítják.

2. http://www.biosiras.hu/ Én jártam a srácnál, elég jó felszereltsége van, nem csak a foglalatban levő, de a leforrasztott IC-ket is javítja. Csak akkor kell neki fizetni, ha sikerrel jár, egyébként nem kér egy fillért sem. Korrekt ember, bár kissé elfoglalt, ezért légy vele türelmes.

Ha van otthon megfelelő felszerelésed, te is nekiállhatsz, keresd meg a flash csippet (nem lesz nehéz), vedd ki, írd meg és tedd vissza. Alaplapokon foglalatvan van, egy kamerában szerintem fix, hogy forraszva lesz.

Meg lehet menteni azt a gépet, de ha nincs profi felszerelésed, akkor bízd szakemberre.

DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacstomi3
kovacstomi3 picture

A flast megtaláltam benne: K9F2808U0C - 16M x 8 Bit NAND Flash Memory
Leírná valaki hogy kell megcsinálni? Tudom nem lesz egyszerű, de megpróbálom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi
mdecsi picture

Hogyne:

Ha van forrólevegős kiforrasztóállomásod, akkor a megfelelő adapterrel kiemeled a 48 lábú TSOP tokot. Ezesetben van rá esélyed, hogy túléli.

Ha nincs ilyened, akkor a régit roncsolás nélkül nem tudod eltávolítani, tehát beszerzel egy új flash csippet:

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/k9f2808u0b-ycb0.html

A régit hidegen kivágod szikével, a lábait eltávolítod pákával egyesével ügyelve rá, hogy minél kevesebb pad-et emelj fel a nyákról.

Vagy a régi, vagy az új chip-be beírod a friss firmware-t (egy égető a megfelelő feltéttel szükségeltetik), majd visszaforrasztod. Forró levegős pákával ez is egyszerűbb, de hagyományos hőfokszabályzott pákával is megoldható. Ha még nem csináltál ilyet, akkor itt egy jó tutorial:

http://www.sparkfun.com/commerce/tutorial_info.php?tutorials_id=36&page=1

A srác akinek az elérhetőségét korábban elküldtem rendelkezik az összes eszközzel, úgymint forró levegős kiforrasztó, 48 lábú TSOP flash feltét íróhoz, szakértelem és tapasztalat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacstomi3
kovacstomi3 picture

Hát majd talán egyszer lesz, inkább megkérdeztem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi
mdecsi picture

Helyesen döntöttél, ha egyedül csinálod akkor sem tudtál volna jelentős összeget megtakarítani, ő meg elvégzi azt amit leírtam percek alatt. Ráadásul ha nem sikerül a műtét, akkor egy fillért sem kér.

Sok szerencsét, majd írd meg a fejleményeket!

0

Vote up!

You voted ‘up’

lizakl
lizakl picture
****

Hát... ez elég kellemetlen ügy! Arra nagyon kell mindig vigyázni, hogy firmware frissítés közben ne szakadhasson meg a folyamat! Ezt már csak szakember tudja feléleszteni(szerintem) és lehet, hogy spéci kábel kell hozzá!?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Lengyi
Lengyi picture
*****

Részvétem.
A tudomány áldozatokat követel. :-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacstomi3
kovacstomi3 picture

Legalább valaki tud-e adni hozzá valamilyen rajzot vagy valamit? UMT-SZ 9J737-001 REVE 0DC3340 MCU Board

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
**

De mindig, "valamejikünk" az aktuális áldozat? :-)

Ne add fel erre is biztos lesz valami szoftveres segítség.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content