You are here

Onkyo erősítő nincs hang: TX-SR 605

11 posts / 0 new
Last post
szabika
szabika picture

Kaptam egy Onkyo TX-SR 605 tip. erősítőt, amely nem szólal meg. Minden funkciója működik. A bemeneteket lehet rajta kapcsolni, a reset-re sem változott. A kimeneti relék is kapcsolnak. Ha valaki tud adjon tippet a hiba behatárolásához. Előre is köszönöm.

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Miután minden forrasztási hibát (nagyítóval ellenőrizve) elhárítottál, a tuner kimenetén az analóg jel (R,L) is rendben van, és eljut az audio processzor  (DTS, Q5501, R2S15211FP) bemeneteire  ( ld: blokkvázlat, pin59-inL, pin60-inR) , mégsincs a kimenetein (pin19-outL, pin17-outR) analóg jel (akkor sem, ha a némító tranzisztorokat hatástalanítod), akkor vagy hibás a Q5501, vagy a HDMI processzor tiltja a működését, mert az hibás.
Gyakori ok a HDMI hiba, és a DTS hiba. Próbáld megmelegíteni a processzorokat, ha ekkor megjelenik a hang, akkor ott a hiba.
A DTS proc a gyártó sajátja, csak márkaszervizen keresztül javítható, jó pénzért. (Általában panelt cserélnek.)

1

Furmany
Furmany picture

Hello! Én az Onkyo TX-NR típusokat javítom https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Onkyo_TX_NR_414_509_609_515_616_626_8... Ott mindig a DTS rész hibásodik meg, nem hinném hogy a reléket keljen macerálni. Itt is valami hasonló hiba lehet. Melegíts rá a DTS.re nézd meg akkor előjön e a hang.

2

Furmany
Furmany picture

Kapcsolja be a vevőt. Várjon 10 másodpercet. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva a „DISPLAY” gombot, és közben nyomva tartva nyomja meg a „STANDBY/ON” gombot. Ez megjeleníti a kijelzőn a fő firmware verziókat.
3 másodpercen belül nyomja meg kétszer a Tone “ +“ gombot. Most a kijelzőn a DSP firmware látható.
Na itt mit ir ki???

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Tanyán több rajz is van erről a típusról, ellenőrizni kell a feszültségeket
Egyik bemenetről sincs hang?

Bálint

0

szabika
szabika picture

Szia! A bemeneteket nem néztem még, de a Tuner (rádió) részére kapcsolva sincs hang a kimeneteken. Rajzot már töltöttem le az megvan.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Probald a tobbi bemenetet, jo-e,  lehet hogy csak epp a tuner reszben van hiba, valts módot meg ha 5.1 re van rakva az egyszeru sztereo/mono fm nem fog szolni, meg antenna nelkul se szol egyaltalan picit se.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Szerintem kéne szóljon 5.1 módban is ha rádiót hallgatsz.
Az enyém nem Onkyo de szépen kiteszi a sztereo vételt az első két hangszóróra vagy 5.1 módban szétrakosgatja a többihez.
A legegyszerűbb lenne az összes csatornát külön külön kipróbálni és csak utánna feltenni a kérdést !
Így most hiábavalóan generálódik egy csomó "lehetséges" válasz a sötétben tapogatózva.
Antenna nélkül azért nem szól egy picit se mert letiltja a zajzár.

1

szabika
szabika picture

Üdv mindenkinek! A mai napon megint foglalkoztam az erősítővel. Az egyik Front kimenetre kötöttem rá hangszórót és amikor bekapcsoltam kivételesen lett neki hang, vagyis megszólalt. A tuner részét próbáltam vele, a rádió szépen szólt. A hangzás tipusok is működnek. Majd kikapcsoltam, gondolva, hogy újra bekapcsoláskor ismét működik a hang, hát nem így lett. A bekapcsoláskor, amikor a relék kapcsolnak a hangszórón is nagyon halkan lehet hallani bizonyos alapzajt. Hogyan tovább mit nézzek még rajta?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha a relé kattan, még nem biztos , hogy az érintkezői is zárnak
Több ilyen hibám volt relével
Hangszóróváltó és fejhallgató csatlakozás rendben van?

Bálint

0

atis76
atis76 picture

Szia!
Hány relé van benne?
Olyan a világon sincs hogy mind kontaktos lenne.
Mint fentebb irta halk alapzaj van.

Üdv:atis76

0

Sponsored links