You are here

Onkyo K185 magnó deck mechanika probléma

3 posts / 0 new
Last post
jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

A feleségem kollégájától kaptunk amolyan kukaszökevény jelleggel egy Onkyo mini hifit, aminek része ez a deck is. Mivel kívülről szép állapotú ezért gondoltam megjavítom.
Full auto reverse mechanika van benne egyetlen motorról hajtva. Az első próbánál azt tapasztaltam, hogy kattog (próbálkozik) de valójában nem csinál semmit a kazettával. Szétszedve azt tapasztaltam, hogy a főszíj le van esve, megörültem, hogy na ennyi az egész, de közben az is bennem volt, hogy csak úgy magától nem esik le az a szíj... persze nem is lett jó. Most ott tartok, hogy a mechanika látszólag nyugalmi helyzetben van, de a főtengely (ami jelen állapotban épp kontaktusban is van a program tárcsával) néhány fordulat után befeszül. Van a vezérlő szolenoid, ez is látszólag működik, behúz (ez kattogott a.próbáknál) viszont hiába húz be a főtengely ugyanúgy befeszül.
A manuálban van egy robbantott ábra, de nem túl részletes (pl. Mi a program tárcsa nyugalmi helyzete) hogy érdemes nekiállni?

Comments
Mekk_Elek
Mekk_Elek picture

Szia!
A program tárcsa össze van jelölve, először tisztít video 90, majd kontakt 61. 

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Közben vettem a bátorságot és kivettem a program kereket, és azt találtam, hogy a fej fordítás igen nehezen megy kézzel az egyik irányba, aminek az oka pedig az, hogy el van repedve a fej átforgató fogaskereke. A repedésnél nyilván nagyobb a fogköz és ott a legyező formájú fogas "lap" megakad. Amúgy ha kézzel segítek átforgatni a fejet, akkor a programkerékkel szépen végig lehet vinni az üzemmódokon.
Alsó hangon fej csere tehát...

0