You are here

ONKYO TX-DS575 erősítő minden üzemmódban néma marad.

2 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!
A fent jelzett készülék azzal a hibával került hozzám, hogy minden része tökéletesen működni látszik, csak éppen hangot nem ad ki, tökéletesen néma.
Az erősítő minden utasítást kijelez, bekapcsolás után kb. 5 másodperccel kapcsolnak a hangszóró relék, de minden kimenete néma marad. A tápfeszültségek rendben vannak, a védő áramkör beszabályozását a szervíz utasítás szerint elvégeztem. A "Test Mode" nem működik, az SM-ben üzemzavar esetére javasolt eljárásnál / VIDEO1 és HANGSZÓRÓ A egyidejű lenyomása/ megjelenik a "CLEAR" a kijelzőn, de stby-ba kapcsol a készülék, és semmi változás, a hiba marad. Kérem a témában és a fenti típusú erősítő szervizelésében jártas kollégák segítségét a lehetséges hibák behatárolásában.
 

Comments
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!
Mivel korábbi topikokban gyakran utaltak a DSP áramkörre, ezzel kezdtem a keresgélést. Találtam a panelen egy marék rossz SMD elkot, de a változást az hozta, hogy kivettem a DSP-t a rendszerből, és megszólalt az erősítő, minden audio csatorna működik. A hibakeresés most már a DSP panelre korlátozódik.

0