You are here

Onkyo tx-sr500 nem jön ki belőle hang

7 posts / 0 new
Last post
TeliPeti
TeliPeti picture

Hozzám került egy Onkyo TX-SR500 erősítő, nem jön ki belőle hang. Bekapcsol, kezelőfunkciók működnek, de hangot sehogy nem ad. Oszciloszkóp nélkül nehéz...Tápok szerintem megvannak mindenütt. Valaki nem találkozott ilyen hibával? Gyanakszom a bemenet választó IC-re.
 

Comments
hifista
hifista picture

Helló!
Nem feltétlenül kell ehhez szkóp.
Egy másik-működő- erősítőre kötsz egy RCA kábelt, aminek a másik végére "eszkábálsz" egy tapintó tüskét, és elkezded követni a beérkező jelet. Persze a test pontot is meg kell, hogy kapja.
Amennyiben a bemenetválasztó után megvan, akkor az máris kizárva.
A némítások viszont meg tudnak tréfálni.
Az Onkyo-k sajnos hajlamosak ezt a hibajelenséget produkálni, legtöbbször a digitális része vadul meg, na én ott szoktam feladni
Hifista.
 

0

TeliPeti
TeliPeti picture

Köszi a szuper tippet. nekiindulok újból :).

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

Szerencsére van itt a Tanyán egy ilyen:

https://elektrotanya.com/onkyo_tx-sr500E.pdf/download.html

Ez alapján meg tudod kezdeni a hibafeltárást.
Eddig milyen műszeres méréseket végeztél?

 Üdv!  Tóni

0

TeliPeti
TeliPeti picture

Köszönöm, letöltöttem. Tápokat megmértem renben vannak. Előfokot leválasztottam, kötöttem a bemenetére jelet, de rögtön tilt ahogy ráforrasztok egy jack-et. Sajnos nincs szópom, de jövőhétre szerzek kölcsön egyet.

0

szabika
szabika picture

Szia, Üdv. Kérdezni szeretném, hogy az erősítővel sikerült-e valamit elérni a hibával kapcsolatban? Nekem is van ehhez hasonló TX-SR700-as tip.hasonló hibával.

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
Mindkét Onkyo készülék hibájához: más típusszámú, de ugyanilyen szolgáltatásokkal ellátott Onkyo erősítő produkálta nekem ezt a hibát. A digitális jelfeldolgozó egység hibásodott meg, és letiltotta a normál működést. Mivel a tulajnak nem kellett a digitális szolgáltatás, kivettem a hibás egység paneljét, és egyből megjavult a hang kimenet, azóta is hibátlanul dolgozik az erősítő. Egy próbát megér...

Üdv.

0