You are here

ONKYO TX-SR606 centersugárzójánál háttérzaj

5 posts / 0 new
Last post
csdominik
csdominik picture

Üdv mindenkinek! Onkyo TX-SR 606 javításához kellene egy kis segítség. A készülék centersugárzójánál megjelent egy sustorgó szerű háttérzaj ami nagyon zavaró. Ha nincs rákötve semmilyen hangeszköz akkor is lehet hallani kb. 50-es hangerő felett. Mi okozhatja ezt. A többi kimenet tiszta.

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hidegen is zajos, vagy csak ahogy bemelegszik?

Ha csak melegen, akkor fagyi spray a segítséged, egyenként az adott csatornához tartozó félvezetőkre...

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Vélhetően valamelyik félvezető bezajosodott. Ez lehet a végfok előfokában, a bemenetválasztóban vagy az előerősítőben. Azaz szinte bárhol. Első lépésben a blokkvázlatot ismerve meg kell próbálni behatárolni a zaj forrását:
- Akkor is jelentkezik, ha az összes hangmanipuláló funkció ki van kapcsolva?
- Csak egyik bemenetről zajos, vagy az összesről?

Ha sikerült behatárolni előveszed a szkópot és a modul kimenetén megnézed a jelet (vezérlés nélkül) A jel jellegéből következtethetsz arra, hogy zaj vagy gerjedés okozza a hibát. Lépésről lépésre haladva a bemenet felé egyszer csak eltűnik a zavar, vagy számottevően lecsökken. Na ott van a hiba. Vélhetően valamelyik tranzisztor vagy omap zajos vagy gerjed.

Üdv.

0

csdominik
csdominik picture

Üdv!
Köszönöm a segítséget végigpróbálom amit javasoltál. Egyébként ha egyik bemenetre sem kötök semmit akkor is van zaj.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Nem is kell rá adni semmit, csak nézd meg egyenként váltogatva a bemenetek közt. Minden bemenetnek van előerősítője. Ezzel behatárolhatod, hogy melyik zajos. Ha mindegyik egyformán zajos, akkor a bemenetválasztó zajos, vagy utána van a hiba.

Üdv.

0