You are here

ONKYO TX-SR606 kimenetein se kép, se hang. (megoldva)

5 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett készülék rádióról és analóg bemenetekről rendesen üzemel, de digitális bemenetekről nem. Kimeneteken szintén nem jelenik meg semmi.
HDMI csatlakoztatását felismeri. Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?
(Gyaníthatóan ez valami típushiba lehet, ezért vetettem fel a témát, mielőtt jobban belemélyedtem volna)
Üdv,Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Petyka2 :beer: iránymutatását megfogadva már nem volt nehéz a hiba okának felderítése. Helyükön mérve (esr) jóknak mutatkoztak a kondik. Viszont szkóppal mérve már korántsem volt ennyire fényes a helyzet. 11db stabilizátorból négynél volt eltérés a névleges feszültségtől és az összes kondenzátor kapacitás szegény volt. Pl. a 100uf kondik közül egy sem több nanós nagyságrendnél. Egyiket most "rendberaktam" és működik. (csak egyhez volt itthon megfelelő mennyiségű alkatrész) Következhet a többi majd rendelés után.
Üdv,Z.

1

petyka2
petyka2 picture

Szia! Gugli, típus + HDMI problem, lesz pár találat.

Itt egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=1GgDEtSug2o

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Köszi, utánanézek, mert béna voltam és nem találtam semmit. Gyanítottam, hogy típus hiba, mert mind a hatnak ugyanez a baja.
Üdv,Z.

1

center82
center82 picture

Sziasztok! Azt lehet tudni hogy melyik feszültségeken lévő kondik mennek meg a melegtől? Most hoztak egy TX-SR905-ös hdmi panelt, de nagyon sok kondi van rajta. Nem szeretném mindet kicserélni. 5V, 3V vagy 1.3V-os körhöz tartozóak vesztik a kapacitásukat vagy ESR-jüket? Van egy bokréta nagyobb 470u és 220u is tekerccsel egy csomóban kb 8-8db én korabban arra gyanakodtam, de szerintem a kisebbek lesznek.

0