You are here

Onkyo TX SR707 kép van, hang nincs

7 posts / 0 new
Last post
szvictor
szvictor picture

Sziasztok!

A címben említett erősítő egyik napról a másikra megnémult, külföldi fórumokat olvasva meg tudtam, hogy egyik dts proci ami bga tokozású, nagyon meleg és elválik a pcb-től.
Na most próbáltam melegíteni 200 fokon nem egészen 1 percet, mert valakinek ettől megjavult, (persze nem örökre) de nálam nem hozott semmi változást, így nem tudom, hogy kontakt hibás e...
Egyébként minden funkciója működik, hdmi-n ha csatlakoztatom a tv-t akkor a menüben tudok lépkedni a beállítások közt. Próbáltam resetelni is, de az sem hozott eredményt.
Meleg levegős állomásom van, csak azt nem tudom, hogy mennyire lehet melegíteni a procit, mert nem találtam róla adatlapot sajnos.
Aki találkozott ezzel a problémával, vagy lenne ötlete kérem jelezze.

Szerintetek elég lesz csak a dts procit kicserélnem, vagy cseréljem a másik /SM-ben Q8200/ tv konroller procit is?

Köszönöm!

Üdv.: Viktor

Comments
VPisarev
VPisarev picture

VPisarev Here is the video pinout Q8200 TX SR707

File csatolás: 

0

szvictor
szvictor picture

Valaki? :)

0

samat99
samat99 picture

Javítható a hiba! Teljesen működőképes lesz az erősítő. Nem szabad hinni az internetes videóknak, ahol sütőbe rakják, meg halogénnel melegítik. 2 chipet és 10 - 15 más alkatrészt kell cserélni ennél a típusnál.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A hdm panel számát megadhattad volna, amin a problémás alkatrész található!

Találkoztam már ilyen, illetve hasonló problémával egy TXNR807 erősítőnél, ahol a teljes készüléket védelembe vitte (az audió kimeneteket letiltotta) a hdm panel, amitől semmilyen üzemmódban nem volt hangja. A védelmet hatástalanítva analóg bemenetekről működtek a kimenetek. Nem derült ki, hogy konkrétan melyik processzor volt a hiba oka.

A megoldás komplett panelcsere (BCHDM-0132) lett, mert a BGA IC-k javítását (cseréjét) senki nem vállalta. Nem igazán tartozik a házilag megfaragható kategóriába.
Nem volt olcsó!

Így van egy ilyen hibás panelom, amin található több processzor (az általad keresett is), amikkel kísérletezhetsz, ha gondolod.
Ha érdekel, keress privátban!

Üdv:
Fülesmester

0

szvictor
szvictor picture

Szia!

Köszönöm a válaszodat!
Ebben is ez az általad leírt panelszám található.
Jobbára csak a digitális be meneteket használnám rajta, ezért nem szeretném kiiktatni a védelmet. BGA forrasztásra ismerek valakit aki nagyon ügyes, több laptopot küldtem már hozzá amit sikeresen megjavított. A panelt honnan tudtad beszerezni, érdekelne engem is, hogy mennyit kérnek érte? :)
Esetleg ameddig megérkezik a proci amit rendeltem bele és újra forrasszák a bga-t addig kiiktatnám a védelmet ha nem kell nagy módosításokat eszközölni és persze szólna a panel nélkül is. Ha így megvalósítható akkor a segítségedet kérném ez ügyben.
Köszönöm!

Üdv.: Viktor

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Keress telefonon, vagy Skype-on! Elérhetőségeimet megtalálod az adatlapomon.

Üdv:
Fülesmester

0