You are here

Opel CD30 mp3 magától bekapcsol, illetve nem adja ki a CD-t

14 posts / 0 new
Last post
mindigehes

Sziasztok!

Az asszonynak, meg nekem is egyforma rádiónk van az autóban. CD30 mp3, opeléktől.

A nyüvek enné meg, az enyém magától bekapcsolja a rádiót, éjjel szólt a düncidünci az udvaron. A asszonyé meg nem adja ki a CD-t, csak kerreg.. Szegény hallgathatja a Schlaf, Kindlein schlaf-ot, mert az ragadt bele :)

Mindezt persze egyszerre hozták létre, biztos összebeszéltek :)

Azt írja a google, hogy a magától bekapcsolás az egy mikrokapcsoló hiba, ami a CD-t behelyezéskor érzékeli, azt hiszi, CD került bele, és elindul a hegedülés.

Mivel mindkét szekér napi használatú, a rádió meg CAN-BUS betegséggel küzd, sajnos az nem járható, hogy kiszedem, aztán majd egyszer megcsinálom. Tudja valaki, hogy pontosan minden kapcsoló van benne? Mert szívesebben szedném ki csak egyszer :)

A másikra, amiből nem jön ki a CD, arra van tippetek? Van ezekben valami szíj, vagy minden fogaskerekes, és bontóból szedjek egy donort egy jó loaderrel? 

A loader azonos a klf gyártóknál? Vagyis a Blauban azonos a Delphivel? Vagy arra is figyelni kell?

Köszönöm!

Comments
vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
Egy CDM-M6 4.6/53 loader van benne , szerintem.

vadmalacka@gmail.com

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Szia!

Ezt a típust nem ismerem, de a legtöbb esetben két szembefordított gumi kúpot húznak egy fém tengelyre. Ennek az a lényege, hogy mindig a szélén fogja meg a lemezt, és ha megcsúszik ne karcolja össze a felületet. Idővel a két kúp felületére lerakódik a por és a kosz. Emiatt a felület már nem tapad, hanem csúszik. Ezért nem tudja kiadni és sok esetben rendesen betölteni sem a lemezt. A kúpok tisztítását a legpraktikusabb szétszerelt állapotban elvégezni. Én azt szoktam, hogy leválasztom a motort az elektronikáról és külső tápról megforgatom. Forgás közben elölről benyúlok egy alkohollal átitatott fültisztítóval. Nem kell szétszedni a mechanikát. A fültisztítót a két szélső helyzet között lassan oda-vissza tologatom. A fültisztítót meg kell nézni és amikor már jó koszos (fekete) akkor cserélni kell. Mindaddig ismételgetem, amíg már nem lesz koszos.
 
Ha nem akarod kiszedni az autóból, akkor is megoldható. Keress egy olyan CD-t ami feláldozható. Hajts tá egy olyan széles ruhadarabot, mint amekkora a CD átmérője. A ruha mindkét felét itasd át alkohollal és helyezd a nyílásba, mintha csak egy CD-t töltenél be. Viszont ne engedd, hogy behúzza, fogd erősen. Csak nagyon lassan engedd, hogy kb. félig behúzza. Azon a ponton tartsd meg, majd lassan húzd ki (nyafogni fog a mechanika, de nem teszed tönkre). Elképzelhető, hogy menet közben irányt vált és ki akarja adni, de ez ne befolyásoljon. Lényeg az, hogy a két kúp folyamatosan forogjon valamelyik irányba miközben a rongyba tekert lemezt lassan ki-be mozgatod. A rongy széle (a lemez kerülete mentén) lesz koszos. Időnként mozgasd meg a rongyot, hogy a tiszta felülettel találkozzon a gumi kúp. Arra érdemes figyelni, hogy a rongy szélén ne lógjanak hosszú szálak, mert azok feltekeredhetnek a kúpra és akkor lehet, hogy szét kell szedni.

Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia! A lemez nem jut oda. Bele van ragadva. Eject gombra kerreg, de a lemez nem mozdul. Vagyis a betétel nem fog menni, már van benne egy :)

Na, erőt veszek magamon, és nekiesek hét végén.. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!
 Amellik nem adja ki a cd,t valószínű, hogy nyúllott a gumija.  A bekapcsolós fajtájúnak meg tisztítsd ki az előlapon a gombjait.

1

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia!

Köszi! Kipróbálom, bár gyanítom nagyon fel kell robbantani :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Igen lehet, nem tudom konkrétan milyen a mechanikája.  Ha a tetejét leveszed általában jobbra lent a mechanika alján kívül van a szíj. Az hajtja a fent említett gumigörgőket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
 Opel CD30 MP3 van Delpi-Grundig , Siemens- Vdo, és Blau is. Ez melyik?
A loader tuti nem azonos.

vadmalacka@gmail.com

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia! 

Nem tudom, még nem vettem ki, mellékelve mindkettőről kép. Ráírva nincs, 9 gombos a rádió része.

Ezeknél van még kód? Vagy a CAN miatt nincs már? Magyarul kihúzhatom, akku levétel után visszadugás után megy gond nélkül, ugye? A szürke, CD-t nem kiadóhoz megvan a car-pass, a feketéhez, magát még nem mentem be opelékhez, mert nem kellett semmihez sem...

Most pl a fényképezéskor, amikor kinyitottam az ajtót, nem kapcsolt be, hanem kerregett, mint a régi VDO CD tárak, amikor a CD caddy-t betszem... Aztán abbafejezte. Kalapálásra, ütögetésre nem kerreg..

Köszi!

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
 Ez a Delpi-Grundig. A saját autója felismeri, elvileg.

vadmalacka@gmail.com

1

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia!

Tehát akkor nincs kód, amivel házasítva van, azzal megy... Szuper.

Akkor ebben szíjas a mechanika? Van értelme szétszedni? :) Mert azért, hogy találjak egy legyalult fogaskereket, azért felesleges :) Akkor először donor keresés... Ha szíjas, akkor felrobbantom.

A kerregősnek van más nyűgje? Ez a mikrokacsolóshibás fajta? Illetve előlappucolós? Vagy merre induljak el? Mert kiszedve asztalon nem indul az autó nélkül, autóban meg nem tudom szétszedni :(

Köszi! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szedd szét a bekapcsolóst, és nézd meg a mechanikát. Aztán eldöntöd, hozzányúlsz-e a másikhoz (de ha akarod, ki tudom benne cserélni a CD-t, van egy fölös kisrofóm :) )

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Köszönjük Emese, de inkább a saját ordibálós topicoddal foglalkozz.
https://elektrotanya.com/content/symetrix-501-peak-rms-compressorlimiter

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content