You are here

orion 60

8 posts / 0 new
Last post
zsozsoka
zsozsoka picture

keresnek orion 60 - hoz sorkimeneti transzformátort A történet : A néni már nagyon idős és ragaszkodik a már megszokott tv-hez. Ami sajnos elromlott. Hiába hozott az unokája egy JVC tv-ét a távirányitót nem használja mert az -ördög müvének tartja- A kezelőszerveket tőbbszöri probálkozás ellenére sem érti! Nekem viszont már ninscenek ilyen cucaim. Más tv-ét nem fogad el. Előre is kőszőnőm a segitséget!

Comments
geza682
geza682 picture

Hello! Orion 60 félhullámú hálózati fűtőfesszel megy. sokáig bírják a csövek 50Hz fűtés. Más, ha még üzemel Bp. Thököly u. 130 Zugló amatőrbolt. Lendel nevű tulaj volt.Vagy Gödöllő Sebő elektronik 06-28-420-792. Az utóbbi címen ha van csak sorki szokott lenni. Üdv.Geza.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv ! Primer vagy nagyfesz a hibás ? Külön biztos hogy van. Öreg T

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pityesz
Pityesz picture

Szió!
Nekem tuti van :)
Csak azt nemtudom, hogy meddig fog tartani, mivel ezeket az idő is megeszi.
Képe még jó volt a tv-nek?
Ha orosz 61 centis cső van benne (szinte tuti) akkor esély van arra is a sorki mellett, hogy eléggé le van ülve.

Üdv:
Pityesz

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsozsoka
zsozsoka picture

szia :p
köszönöm a segitséget. A probléma közben megoldodott. Sikerült egy ugyanilyen tipusu tv-ét szerezni ami képcsőhibás volt. A sortrafo csere után a tv üzemel a képcső a korához képest jó alapotú. cserélni kellet még a PL504-et ami nagyon gyenge volt már

0

Vote up!

You voted ‘up’

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet Pityesz !

Tapasztalatom szerint az elektroncsövest Tv-k ben lévő képcsövek tovább bírták mint annó a modulos félvzetős Tv-k képcsövei. A magyarázat abban rejlik, hogy a soros fűtőkörben lévő képcső katódja jóval elöbb átmelegszik mint a PL500 soreltérítőcsőé ezért amikor a negyfeszűltség megjelenik akkor már a meleg képcsőkatód teljes felületén tud emitálni. Félvezetős készüléknél a feszűltségek azonnal megjelennek de a katódnak csak a legmelegebb pontja próbál emitálni ezért az a rész tönkremegy majd szép lassan az egész katód emissziószegény lesz. A Lendel Miki féle amatőrbolt még üzemel ha korlátozott nyitvatartással is. http://www.amatorbolt.hu/

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Lapátnet!
Teljesen egyetértek Veled.
(Ráadásul - ha szükséges - a PL500-as "hegyéről" regenerálni is lehet a képcsövet minden gond nélkül, csak ismerni kell a technikáját...) :)
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
Ez mind igaz, de azért 30-40 év akármennyire is kíméli, megeszi a csövet, nagyon sokat kidobtam már, most idén kettőt is, azthiszem mindkettő Viktória Superben volt.
Teljesen meghaltak, egyiket azthiszem megregeneráltam, az elmegy kategória lett :)

Üdv:
Pityesz

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content