You are here

Orion HS-282 szétszerelése MEGOLDVA!

10 posts / 0 new
Last post
Stonhy
Stonhy picture

Kedves Kollégák!

Segítsetel már, legyetek kedvesek!
Hogyan lehet kiszerelni egy HS-282-ből a magasat és közepet sérülés nélkül??? 
Olyan, mintha hátulról be lennének ragasztva...

Előre is köszönöm az építő jellegő hozzászólásokat, biztatásokat (ne add fel!!!, hajrá!!!, nosza!!!, stb.), mert egészen elkedvtelenedtem a látványtól...

stonhy

Comments
Stonhy
Stonhy picture

Köszönök minden segítséget! 

Szétszedtem a párját... Ebben - a hangszóról alatt -  rendesen gumigittel volt szigetelve a doboz. A hibásban viszont valaki beragasztotta kétkomponensű ragasztóval. Sajnos, csak a nyers erőszak segített, de van itthon hibás HD 25-öm, majd átteszem az előlapot.
Egy biztos: Tegnap este valaki csuklott....
Mégegyszer Köszönöm Mindannyiotoknak!!!

stonhy

0

perlaci
perlaci picture

Szia
Mosómedve jól írja. Csak annyit kiegészítésül, hogy ami alatta van az blutek néven kapni papírboltban. Régen gumugittnek hívták. Őrökre rugalmas marad és jól gyúrható mint a friss gyurma. Szürkés kék színű. Nafgyon jól odaraögzíti a hangszórót. Sajnos hiába nyúlsz alá szikélvel ez rugalmas anyag nem viszi a kés. Én gelkás koromba két széles laposcsavarhúzóval feszítettem le, ügyelve ne tegyem tönkre a hangszórókat. A gittet utána összegyűjtve kigyúrtam hosszú kis kígyóvá és vissza lehet tenni. Ne csodálkozz ha igen nagy erő kell hozzá mert ha raktak alá bőven akkor fog is rendesen.
Később polifom csíkot használtak annál csak a csavart kellet kicsavarni és kiesett a hangszóró.
Üdv Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ne várjál, mosómedve helyesen írta, úgy kell
Visszarakásnál a lapos, recés, öntapadós,10 mm széles ablakszigetelő csíkot szoktam használni.
A lyukat körberagasztom vele úgy, hogy 2 mm-t belógjon a lyuk fölé

Bálint

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
A közép és magas sugárzók csavarjait ki kell csavarni. Ezeket az elemeket egy gumiám szerű anyaggal is bekenték a jó akusztikai zárás érdekében. Ez az évek során megkeményednek és odaragasztották a sugárzókat a faszerkezethez. Valami vékony acél késsel szépen körbe vágnám alászúrva a perem alá. Lehet, hogy olyan sok anyagot nyomtak a sugárzó alá, hogy nem csak a perem alá került belőle, hanem a mágnesek mellé is. Sajnos csak apró mozdulatokkal és türelemmel kell nekilátni a bontásnak.
László

0

CRC
CRC picture

Annak az anyagnak a pontos nevét nem tudom, de nem igazi ragasztóként viselkedik bár kétségtelen, összetapasztja a két felületet. Inkább a gyurmára vagy a gittre emlékeztető állagú volt, annak idején hívtuk "gumigittnek" is. Egy darabom most is van belőle, lehet vagy 30 éves, ennek ellenére megőrizte a képlékenységét.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Stonhy !
Ha hőlégfúvóval , hajszárítóval , melegíted ???
Akkor sem enged ???
:)

 

0

Stonhy
Stonhy picture

Szia!

Köszönöm! Én is erre gondoltam, de estig várok, hátha valaki szedett már szét ilyet, és megírja a tutit...
Egyébként attól tartok -  ha a Pálmatex-szerű ragasztójukkal ragasztották be ezt is, mint a hangváltó-tekercset - akkor lehet, hogy előbb negolvad a fekete műanyag...

stonhy

0

CRC
CRC picture

Felejtsd el a melegítést ha jót akarsz magadnak!

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Szerintem a Mosómedve mondja a jó megoldást. . A Gumiám ragasztót ismerem . Voltaképpen FBS magyar változata volt . Ecetszagú , savas , ragasztó . Azt hajszárítóval le nem szeded . Bocsánat , hogy hülyeség amit mondtam !

0

Sponsored links