You are here

Orion LCD PT26S tv BL indításkor visszalép STBY-ba = MEGOLDVA!

8 posts / 0 new
Last post
Gondif

Tisztelt Fórumlakók !

A címben említett tvben Vestel 17PW26-4 táp lapul, amikor indítaná a BL invertert, kicsit meghúzza a +24V-ot,a lámpák megvillannak, és visszalép stby-ba. Van amikor napokig is működik rendesen, van hogy nem lehet bekapcsolni. Szekundert kielkóztam ( de a régiek sem voltak rosszak), az inverteren is cseréltem a 2 elkót ( 6632L-0550A ), lámpák, inverter jónak tünnek, próbáltam más terheléssel a 24V-on, akkor is ezt csinálja. Mintha a primer nem alkalmazkodna a terheléshez..
Van-e valami tapastalat ilyen hibával?

Köszönöm,
Üdv!
Gondif

Comments
Gondif

Üdv !
Köszönöm a tippeket, úgy látszik jó lett!

A kit szerinti alkatrészeket ellenőriztem nagyjából még az elején, de nagyobb jelentőséget nem adtam nekik, mert a táp mindig indult, csak lefulladt amikor bejött az inverter terhelése.
Most lemértem a PFC feszt, kb 345V volt, és így akkor belemásztam.
Az R817-818-819 a rajz szerint 3x 330K, élőben pedig 3x 619K SMD van, csak ezek közül 2db kb 550K lett! csere után a PFC 395V ad, és így már minden ok.

Köszönöm még 1x a tippeket!
Üdv!
Gondif

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Gratulálok! :oke:

Az aktív PFC-t tartalmazó tápoknál indulási bizonytalanság, vagy kikapcsolgatás esetén mindig a PFC működését kell elsőnek ellenőrizni!

Nem igazán érthető, amit leírtál az ellenállásokkal kapcsolatban! Fogalmazd át!
(Miből, mit cseréltél, mire? 619K nem szokott 550K-ra "megnyúlni"!)

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gondif

Hát igen, furcsa, én sem nagyon értem az ilyen "megnyúlást" , de ennyi volt, leszedve is, hidegen-melegen.
Üdv,
Gondif

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gondif

Szia!
Azt akartam azzal mondani, hogy a rajz szerint az R817,818,819 : 3 db 330K ellenállás, a lapon pedig 3 db (smd) 619K van, azaz "6193" van rájuk írva. Ebből 1-nek meg is volt a 620K, kettő pedig csak 550K körül volt. Ahogy a csatolt szövegedben írtad is, ez a FAN7529-nek az INV (1.) lábára csatol vissza osztva a 400V-ból, de így többet, és ezért lett kevesebb a 400V helyett. Kicseréltem őket, 3x 620K ( azzal, hogy mérve, az új ellenállások 612 és 614K között vannak), és így lett 395V. Nem volt kéznél precízebb ellenállás, de gondolom hogy +- 5V nem fog neki nagyon fájni, feszültségben ez mégis csak jóval kevesebb mint 2% eltérés.
Üdv,
Gondif

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A készülék gyártója a legolcsóbb beszállítói ajánlatot fogadta el, aztán a minőséget meg nem ellenőrzi!

Te most precízen beállítottad!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A PFC stabilan megcsinálja a 400V-ot a C819 puffer kondenzátorra?
Ha kevesebb, akkor "éheztetve" működik a táp, amitől nehezen indul, vagy leállogat.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jimmy

Szia!

A javítókit által írt alkatrészeket ellenőrizted/cserélted?
Főként az elkókra gondolok.

F800
Q803
IC802
R829
R830 (IF USED)
R823
R1022
R817
R818
R819
C840
C801
C814
C892

Ha jól értelmezem kap indítójelet a maintól, viszont a táp időszakosan nem indul.

Üdv,
Jimmy

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content