You are here

ORION T2917 MTX-S

13 posts / 0 new
Last post
horvathi
horvathi picture

Hello! Ha lehet, segítséget szeretnék kérni valakitől. TV javítással nem szoktam foglalkozni,mert nem értek hozzá. Egy ORION T2917 MTX-S típusú TV-hez kerestem kapcsi rajzot,de nem találtam. Az a problémám, hogy a benne lévő 2310FX típusú npn tranzisztor emitter-kollektor lábaival párhuzamosan lévő alkatrész szószerint elégett. Engem egy kondenzátorra emlékeztet, ami maradt belőle. (vagy valami túlfeszültség védő?) Azt szeretném megtudni, hogy ha ez kondi, akkor kb. milyen kapacitású és feszültségű lehet. Úgy tudom, hogy a tranzisztor 1500 Voltot és 20 Ampert képes kapcsolni. Vajon miért éghetett el ez az alkatrész? Megöregedett? Előre is köszönöm.

Comments
Lengyi
Lengyi picture
*****

Üdv. Ha nem villámcsapot, nem kell rajz. Lehetnél kicsit konkrétabb. Chassis, táp vagy sorvégfok, vannak pozíciószámok. Valószínű PT ch. és ezek a kék kondik szétégnek. Lehet:
CD03 - 102K/2KV
CD64 - 221K/2KV

0

horvathi
horvathi picture

Szia Lengyi! Köszönöm a segítséget, szuperul tudtad, a CD03 pozíciószámú alkatrészről van szó! Még abban kérném a tanácsodat, hogy ilyenkor érdemes-e más alkatrészt is cserélni a környezetében? Égési nyomot máshol nem látok, de gondolom attól még tönkre mehet más is.

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Egyszerűen nem bírta a kondi. Ha megnézed, kicsit melegszik is, én 3KV-ost teszek bele. Nem árt a sorvégfok, eltérítő csatlakozó átforrasztása, (megelőzheted a következő hibákat) mivel az ólommentes forrasztás hamar körbereped.

0

horvathi
horvathi picture

Köszönöm a segítséget Lengyi!

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Nagyon szívesen! :oke:

0

horvathi
horvathi picture

Hello Lengyi! Ha majd lesz időd,légyszi foglalkozz már még egy picit egy kérdésemmel. Még mindig ez a TV a téma. Kicseréltem a kondit, amiről beszéltünk. Semmi nem füstöl, nem ég, csak annyi gond van, hogy kép nincs, csak hang. Csatorna váltásra reagál. Abszolút sötét a képernyő. Ha ez nagy hiba akkor nem is foglalkoznék vele már. Úgy gondolom, hogy mindent jól raktam vissza a helyére, többször is néztem. Ha van ötleted megköszönném.

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Tápokat ellenőrizd, sorvégfok emiatt nem szokott meghalni. Ha megy a sor, a képcsövön méregess. 200V, G2. Ha ez jó, lehet az STV9306 elszállt.

0

horvathi
horvathi picture

Hello Lengyi! Megpróbálom, köszi!

0

M.Gábor
M.Gábor picture

horvathi, ha nem érted a viccet, a te dolgod
minden esetre ilyen ingerülten nem lehet elektronikát javítani, káros lehet a munkadarabra..

Üdv

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz horvathi!
Nem tudom, milyen lehetőségeid vannak méréstechnikailag, de javasolnám, hogy a sorvég tápellátását szolgáló kört, ellenőrizd le a tápegységtől a sortranyó kollektoráig. Egy OHM- mérő sokat segíthet, zárlat, szakadás felderítésében. Természetesen FESZÜLTSÉGMENTES készüléknél!
Üdv:
exGelkás

0

horvathi
horvathi picture

Hello exGelkás! Köszi, megpróbálom azt amit mondtál, hátha sikerrel járok! Úgy tudtam,hogy ez az oldal arra is szolgál,hogy segítsünk egymásnak,ha tudunk és köszönöm is annak aki így gondolja. M.Gábor: Nem ismerlek,de ha te olyan nagyász vagy, tartsd meg magadnak a "tudásodat",felesleges bunkó üzeneteket írogatni egymásnak, arra ott az IWIW, te se pazarold a drága idődet erre. Biztos van még rajtad kívül olyan ember,aki tud segíteni. Azt a dinnyét kéne meglékelni,ami a nyakadon van.

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia horvathi!

Ez a javítás nehéz eset lesz.
......vajon miért.....
:yes:

Üdv

0

Sponsored links