You are here

Orion T2930STX-B/FL TV (Beko C7-C8) nincs kép (JEGELVE)

3 posts / 0 new
Last post
Attee

Üdv!

Itt szívok ezzel a retekkel, nincs kép, sem OSD, sem semmi. A katódok az égben, nincs RGB vezérlés.
szokásos dolgokon túl vagyok (elméletileg), CUT SENSE és VPROT kör elvileg rendben, (bár a VCT lábain nem tudom, konkrétan mit kellene látni...) függ eltérítés megy, EEPROM csere üresre megvolt, mégsincs kép. Szokott ezekben így tönkremenni a VCT? Ha igen, be lehet szerezni emberi áron?
Vagy valami elkerüli a figyelmemet?
FLAT csöves (Thomson A68EKA021X001) cucc, ha ennek van esetleg jelentősége. (Valamivel másabb a VPROT kör a tanyai rajzhoz képest, illetve az RGB vég tranyós, a csatolmányban levő rajz megegyezik)

Update:
Végignéztem a tippeket, kisebb eltérésekkel kb. oké minden...de a javítás jegelve, tulaj vett másik TV-t. Ennek további sorsa eldöntetlen.

File attachment: 
Comments
Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A VCT49xyl UOC működése (és így lábainak feszültségei is) erősen szoftverfüggő. A csatolmánybeli táblázat csak egy változatot ismertet, ezért rugalmasan kell értelmezni, de talán segít valamit.

A jelenséget okozhatja az AKB hibás munkapontja is, ami aláfűtés, hibás UG2, vagy szoftverhiba következménye lehet. (80, 81, 82 lábak)

Okozhatja a VPROT (59-es láb) is, ha nincs elegendően nagy kioltó impulzus a függőleges végfok IC kimenetén (ettől még megy az eltérítés). (csatolmány oszcillogram: 55Vpp) TDA8177F nem tehető bele!
Az UOC 59-es VPROT lábán 3,3Vpp képimpulzusnak kell lenni.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee

Üdv!

Kösz, ezeket átnézem, és beszámolok.

0

Vote up!

You voted ‘up’