You are here

Panasinic SB-WA330 probléma

14 posts / 0 new
Last post
bbela77

Kedves Fórumozók!

Az alábbi aktív sub mélye szól ,bár halk és recseg kicsit, center nagyon halk, többi néma csend.
Van benne egy RSN311W64 B IC, én erre gyanakszok. Találkozott már valaki ilyen hibával, amit javított?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Comments
zoli11983

Szia!
Próbáld meg leválasztani a test kábelt 1p kondi-val, és a jelet átadni.
( lehet, hogy a potenciálkülönbség miatt zavarja a jelet)
A kábel tv-nél volt hasonló esetem, mert föld hurok miatt a tv búgott, leválasztva megszűnt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Szia!

Átforrasztás után már hibakódot kaptam. :(

Nem tudom mi lehet. Szerinted? Van ötleted?

Lejjebb írtam részletesen.

Köszi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: az F61 tápfesz hibát jelent, de ez lehet bármitől.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Na most jutott időm, így újra elővettem.

Szóval hibakód. Feszek jónak tűnnek.
Kicseréltem azért a puffer kondikat, viszont most már csak visszafelé haladok. :(
Nem értem miért.
Feszek alacsonyabbak mint kellene, és rángatja annak ütemében ahogy a relé húzogat. (kattog behúz, elenged...)
Ha csak tápot mérek üresbe, akkor a SYS6V OK.
Ha rádugom a DVD-t, akkor leugrik 4,4V körülire, és relé kattog, a fesz pedig 4,4, és 5,4 között ugrál, annak függvényében hogy behúz vagy elenged.
A 3,3 helyett is csak kb 2V van.
Rajz alapján ehhez, és utána az engedélyezéshez a SUB panelának nincs köze, nem terhelhet rá, vagy a táp nem bírja a terhelést, vagy szerintem a DVD rész terhelhet rá.
Lehet hogy eddig is terhelt, azért volt hibakód, csak adja meg magát folyamatosan? Egyre jobban átereszt valami?

Vélemények?

Előre is köszönöm.

Már lassan tépem a hajam, hogy csak egyre rosszabb a helyzet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

üdv: a tápfeszeket és a végfok forrasztásait ellenőrizted?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Most mértem ki pont. :)

14 láb - -0.3 helyett -0.1V ellenálláson és kondin már 0V IH DET.
Ezzel nem nagyon vagyok tisztában sajnos mi is.

-VD és +VD (20,21 láb) 50 körülinek kellene lennie, helyette 60V körül van.

Szerinted?

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: a tápfesz terhelés nélkül nem probléma, úgy látszik egyforma. A végfok bemeneteire egyenként adj hangfrekit, akkor is torz?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Hogy érted? Egy csatival jön át, nem igazán tudom megszakítani a többit.
Hogy lehet kivitelezni?

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: szkóppal megnézni, milyen jel van a bemeneteken, ha rendben, akkor megnézni a némítás bemenetet(13.láb)leakasztani, alacsony hangerőnél.
Külső hangforrásról csatolókondenzátorral tudsz adni jelet a bemenetekre.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Szia!

Bár a szkóppal való ellenőrzést kihagytam, a 13 lábbal kezdtem. Ez nem oldotta meg. Még eszembe jutott, hogy a DVD felől jövő kábel csatiját is átforrasztom, mielőtt előszedem a szkópot. Azóta hogy átforrasztottam:
Bekapcs, pár másodperc, és F61 hibakód, aztán kikapcs. :(

Haladok.....

Ezek szerint volt valami forrasz hiba a csatinál, mostmár panaszkodik a DVD, de egyenlőre nem tudom miért.

Újra kezdem méregetni a feszeket. Ötlet?

Ja a ventit meg sem moccantja, de előtte sem. Nem tudom lehet-e jelentősége. Fesz 0V

Ha bekapcsolom, és még nem áll le, akkor a feszek a végfokon maradtak.
Suspendben majdnem mind 0V, kivéve : 3 és 20 láb, az kb 12V-on

Tápcsatin mérve : (suspend / on)
11V / 14,4V
5,9V / 5,9V
3,3V / 3,5V

0 / 4,5V (PCON)

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

üdv: a tápról akaszd le IC - t úgy mérj tápfeszt, egyenlőnek kell lenni a (+/- )-nak.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Szia!

Ha bekapcsolom, akkor szimmetrikus, és jónak is tűnik a táp.
Akkor van csak 3 és 20 pinen, ha suspendbe megy, tehát hibakód után kikapcsol.
Egyébként jó.

Az lehetséges esetleg, hogy csak egy hangszóró van rajta, és kellene a többi is tesztre?
Ilyen infót találtam neten.

Köszönettel!

0

Vote up!

You voted ‘up’

bbela77

Ja csak a sub puffog kicsit. A legtöbb csatorna néma. :(
1 csatornán (center) van még nagyon halkan, az viszont zajos.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content