You are here

Panasonic AG-7350 E-7 hiba kód ami nincs a szervízdoksiba Megoldva

10 posts / 0 new
Last post
peugeot605
peugeot605 picture

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni van egy Panasonic AG-7350 S-VHS stúdió videóm azt csinálja hogy bekapcsolva 6-8 percig hibátlanul üzemel és utána stopra vált és kiírja a E-7 hiba üzenetet. Hálózat le visszakapcsolva play gomb megnyomva elindul és levált újra stopra. Várok egy negyedórát vissza kapcsolom megint meg hibátlanul néhány percet és megáll. Valami melegedési probléma vagy valami kondi rakoncátlankodik, a feszültségek rendbe vannak nincs érzékelhető melegedés ami okozhatná.  A szervízkönyvbe csak E-6 ig van hibakód. Hátha találkozott valaki ezzel a típussal és találkozott valami olyan alkatrésszel ami ezt a problémát okozhatja.
Köszönettel
Imre

Comments
zsugori
zsugori picture
***

33uf-ok valószínű 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:a Tanyán van egy nagy SM, azt nézted?
Ellenőrizd a tápfeszültségeket amikor leállt
A DEW szenzort is ellenőrizd

Bálint

0

peugeot605
peugeot605 picture

Szia! Köszi ezeken már túl vagyok, a tápok rendbe vannak. Az a gond hogy hibakódot csak valami mechanikai rendellenességre ír ki a szervíz doksi szerint, a hiba lista csak E-6 ig van. A DEW hibára "d" jelzést kellene kiírnia, ez benne van hibakódokba.
Imre

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha mechanikus hiba, akkor laza szíj,  megkeményedett nyomógörgő,  kuplung, vagy kopott idler hiba szokott lenni, ha ezek már rendben vannak, akkor a hátsó lengőkaros fék koszos

Bálint

0

peugeot605
peugeot605 picture

Szia! Valami olyasmi lesz amit elektromosan is tud észlelni, csak nem segít ez a hibakód mert nincs is benne a doksíba pedig ismert lehet mert kiírja. Ha bekapcsolom 6-8 percig hibátlanul üzemel teker jobbra-balra a lejátszáskor a kép is hibátlan nem trackinges nem remeg a HI-FI hang is jó.
Imre
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a tápok akkor is rendben vannak, mikor leáll?
Nem kettő van

Bálint

0

peugeot605
peugeot605 picture

Szia!  A syscon panel az állítja le, a reel servo panelon van hiba eddig jutottam, holnap mindent átnézek rajta hátha sikerül meg találni.De valami melegedéssel lehet kapcsolatba, mert hidegen néhány percig hibátlan, mikor leáll utána már azonnal letilt az újra indítás után.
Imre

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: erre való  a fagyasztóspray és a hőlégfúvó
Ha egy forrasztás nem tökéletes, a melegedő alkatrész elmozdulhat

Bálint

0

peugeot605
peugeot605 picture

Szia! Köszi hogy próbáltál segíteni de megoldódott a probléma. Végignéztem az összes ilyen Panasonic S-VHS stúdió magnó szervizkönyvét és egyikben amely sok dologban azonos ott benne volt hogy a solenoid hiba. De ebben a szervizkönyvben nem is emliti ezt a tekercset pedig benne van de látom a szerepét mert behúzva sem sem csinál semmit a nyomógörgő mögött van de alig látható. A tranzisztora volt szakadt kicseréltem és most hibátlanul teszi a  dolgát.
Üdvözlettel 
Imre

1

Sponsored links