You are here

Panasonic DMR-EH595EGK-hoz firmware kellene [megoldva]

1 post / 0 new
gargapista
gargapista picture

A fenti dvd felvevőben HDD-t cserélnék, de a HDD-n van a szoftver is, így csere után kinyílik a tálcája és kéri CD-n a szoftvert.
Megtaláltam a Panasonic oldalán: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dvd/download/eh49...
De ez nem jó hozzá. Letöltöttem, kiírtam a legalacsonyabb sebességen lezárva a CD-t, de a lejátszó szerint nincs rajta hozzávaló firmware.
A hátulján a pontos típus DMR-EH595EGK A, arra gondolok, hogy a fenti valami másik al-típushoz van. Esetleg van valakinek ehhez való sw? Vagy a régit a HDD-jéről kellene lemókolnom valahogy?

Megoldottam másképp: több helyen olvastam, hogy az eredeti hdd-ről kell az "elejét" átmásolni, így más felismeri. Sikerült nekem is, de 256 MB-ot másoltam át, nem tudom azt fel lehet-e ide tölteni. A HxD editor nevű programmal kell megnyitni (programot rendszergazdaként indítva, tools->open disk és itt physical csak jót válassz ki!) az eredeti lemezt és onnan az elejétől kimásolni 268435456 byte-ot (256MB), ami hexa hosszban 10000000 
Kimásolás: jobb gomb, slect block start offsset:0, length: a fenti hexa hossz azaz 10000000 
Ezt lementettem a hxd editorban új fájlként a gépemre valami.bin néven. Majd utána az új hdd-t a pc-re dugtam, megnyitottam a hxd editorral (kivenni a pipát most a read-only módból)
Majd az előzőleg kimásolt valami.bin-be lévő adatot mindent kijelölve (ctrl+a) kimásoltam, majd a megnyitott diszken a legelső bájt elé állva jobb gomb->paste write majd flopy gombbal mentés.
Lemezt be a felvevőbe, áram alá dugva egy ideig PLEASE WAIT a kijelzőn, majd szól, hogy formázni kell. Leformázza és használható.