You are here

Panasonic KX-TG1611 DECT töltöttség jelző állandóan alacsony szintet jelez

12 posts / 0 new
Last post
nyaki
nyaki picture

Sziasztok!

A címbeli készülékből van itthon vagy 3 darab, és mindegyiknek a címbeli problémája van.
Az akkuk újak és teljesen fel vannak töltve, ennek ellenére állandóan azt jelzi a készülék, hogy le van merülve, ezért időszakos sípolással először az őrületbe kerget, majd egy idő után kikapcsol. Kikapcsolás után az akkukat kivéve és mérve, teljesen normál töltöttségi állapotot mutatnak. A telefon saját töltő/tartójával és külső akkumenedzserrel feltöltve is változatlan a jelenség, tehát valami belső áramköri hiba lehet.
Korábban már szétszedtem egyet, de rajz hiányában nem tudtam, hogy hol is keressem a hibát, ezért félretettem őket. Most igény lenne rájuk, de meg kellene javítani.
Valakinek nincs valami ötlete erre a hibatípusra?

ui.: Mint kiderült, a másik két típus ugyan eltérő a címbelitől (KX-TG1100HG, KX-TCD150HG), de szinte azonosak a menüpontok és azonos hozzáférési kódokat is használnak. Ez azért lehet, mert mindháromban Infineon PMB7720-H BBIC van.

Köszi

Comments
nyaki
nyaki picture

Hali!
A szervizdoksi segítségével kiderült, hogy a telóben az akku menedzsment normál HEX értéke 9A-ra kell legyen állítva. Sikerült belépnem az akkumenedzsmentbe, ahol ez az érték 99-et mutatott, ezért átírtam 9A-ra, de semmi nem változott. Próbálkoztam más HEX értékkel is, de egyikre sem mutatott változást.
Ue. a folyamatot lejátszottam a többi telóval is. Mindegyikben más és más volt a HEX értéke. Ezekben is átírva 9A-ra (vagy egyéb másra), nem változott a kijelzett akkuszint, azaz maradt minimumon.
A telefonban a doksi által megadott pontokon méréseket végeztem és a doksiban megadott értékeket mértem.
Mit lehetne még ezzel kezdeni? ...BBIC csere?

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!

Akkor - ezek szerint - ha két vadonatúj alkáli elemet teszel bele, akkor is azt jelzi, hogy kimerülőben van az akku? Ezt nem értem! Nekem is vannak DECT telefonjaim, de rendesen működnek NiMH akkuval is. Alkáli elemekkel meg pláne! :-)

0

nyaki
nyaki picture

Szia!
Sajnos igen. Tök mindegy, hogy mit csinálok, az akku ikon a minimumot mutatja, éppen ezért az feltöltés után egy nappal már csipog és villog az akku ikon, majd néhány óra múlva ki is kapcsol. Elemmel egy kicsit tovább húzza.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: biztos van benne egy pár öreg átvezető elkó, ami leszívja

Bálint

0

nyaki
nyaki picture

Ha az időbeli lefolyást veszem alapul, akkor teljesen logikus az, amit írtál, de teljesen új elemmel vagy akkuval is a minimumot mutatja már a bekapcsoláskor. ...ez viszont más irányba tereli a figyelmet.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 
 villog az akku ikon, majd néhány óra múlva ki is kapcsol. Elemmel egy kicsit tovább húzza.
Vajon mi okozza?

Bálint

0

nyaki
nyaki picture

Szia!
A séma szerint az akku feszét közvetlenül méri a BBIC, tehát nagy eséllyel a belső kvantálás nem funkcionál rendesen. Ezt bizonyítja az is, hogy a töltöttségtől függetlenül bármilyen HEX adatot is írok be, a kijelzett szint nem változik. ...és bár tévednék, de a BBIC hibájára erősen gyanakodok.
Köszi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Egyébként, van róla szervíz manual itt az elektrotanyán! :-)
 

0

nyaki
nyaki picture

Szia!
Lesem.
Köszi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!

Vegyél bele két darab Ni-Zn akkut, azok 1,6V-osak! Vagy két darab tölthető Alkaline elemet, azok meg 1,5V-osak! :-)
 

0

nyaki
nyaki picture

Szia!
Tettem bele két 1,6 V-os AAA elemet. Azokkal is ua. a helyzet.
Köszi a tippet.

0

Sponsored links