You are here

Panasonic LED TV, vélemények

7 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Előbb-utóbb le kell cserélni a jó öreg 4:3 Sony Trinitron képcsöves tévénket. Egy külföldi fórumon talált amerikai öreg szaki tévészerelő véleménye szerint minden márka minden készüléke "crap", egyet kivéve: a Panasonic Viera LED tévéket. Azok állítólag rendesen meg vannak csinálva. A többi, LG, Samsung, Sony, stb. szerinte mind "crap".

Nektek mi erről a tapasztalatotok? Továbbá igaz az, hogy minálunk a Panasonic tévék belseje Vestel, ami ha jól tudom, török. Ha így van, akkor talán mégsem olyan jó (mint az USA-ban forgalmazott Panasonic).

Ha nem Panasonic, akkor mi egyebet ajánlotok, a megbízhatóságra helyezve a hangsúlyt? Okostévé funkciók nem érdekelnek, legyen rajta HDMI és kész. 4K és más csili-vili sem hoz lázba.

Előre is köszönöm.

- lcsaszar

Comments
amibios
amibios picture

Szia. Végülis nehéz dönteni milyen készüléket vegyünk mert a márkássabb készülékeket válogatott alkatrészekből rakják össze (de ez ma már nem biztos hogy igaz) a noname cuccok meg ezek selejt alkatrészeiből készülnek. Lényeg vagy kifogod vagy nem de egyet vegyél figyelembe. A cadmium fényerőt. Ez az árát is változtatja. Legalább 500-ast válassz. Az ólcsók 200-asok. Hali

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Kizárólag Sony, Panasonic tévéim vannak. Akad régebbi 15-éves és fiatalabb egyaránt. Egy dolog közös bennük, még nem kellett egyikhez sem hozzányúlni. Viszont azt jómagam is tapasztalom, hogy a márkanév nem garancia semmire. Pár hete épp egy sonyn döbbentem le, silány minőség, annál is vacakabb szerelés. Komolyan azt hittem mikor levettem a hátlapot,  csak vicc. Amúgy nem a véletlen műve, hogy szinte ugyanazt a készüléket (méret, stb.) akár dupla annyiért is meg lehet találni, más kijelzővel stb. Szóval szerintem nagyon nem lesz egyszerű dolgod a választással. Arról nem is beszélve, mikorra esetleg egy típusról kiderül(ne) a gyengesége/erőssége, már rég nincs forgalomban. Azt hiszem a választás inkább "hit" kérdése, mint megalapozottság.
Üdv, Z.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Amikor még régen a Panasonic elkezdte asszem Daewoo belsőkkel szerelni a képcsöves TV-it, akkor döbbentem egy nagyot. Mostanában amikor a Panasonic török VESTEL  belsővel gyártja bizonyos LED TV-it, ismét jött a döbbenet, hiszen fél áron kapod ugyanazt Orion, Hyundai neveken. A komolyabb készülékei még Panasonic belsővel készülnek, de ez a Panasonic, már sehol nincs a régi, igazi Panához képest. Ugyanúgy döglenek pl a LED háttérvilágítások benne, mint a többiben, csak többszörös áron kapod meg az alkatrészeket hozzá. Természetesen jóval kevesebb van belőle a szervizekben (most épp 2db), mert jóval kevesebbet adnak el belőlük, mint LG, Samsung-ból. Ezáltal pótalkatrész ehhez a 2 márkához lesz továbbra is a legjobban.

0

5bdc
5bdc picture

Szia.

Nekem csak Samsung TV-k vannak, az első ~ 9 éves.
Hiba nélkül megy mindegyik!

5bdc

1

uniman
uniman picture
***

Azt a "külföldi fórumon talált" linket csatolhatnád...fontos lenne tudni, hogy mikor íródott. Meg azt írod "egy"...ha több fórumon is így vélekednének akkor akár el is hihetnénk, de így....? 
 Egy biztos, azok is elromlanak...mint pl. a szomszédomnak, meg most is itt hever egy kicsi 24"-os táphibával.

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nem link, hanem privát levélváltás egy külföldi fórumon. Hogy mikor íródott? Idén májusban. Több fórumon nem kérdeztem utána, csak itt nálatok. Vélemény, nem statisztika, tehát az "el is hihetnénk"-nek nincs értelme. 
A szomszédodé Vestel belsővel van szerelve?

Itt a szaki véleménye:

"Since I am an older seasoned tv repairman, I have experienced plenty of time with all brands, and seeing the build quality of each one.
I will repeat that Panasonic sets are built better and have a better reputation than others.
That is why I purchesed one.
I do not like LG, I hate Samsung, and ALL the rest of them are junk as well.
I might sound biased, but that's my honest opinion.
After all, I'm been inside all of them to know."

Rosszul írtam, nem "crap", hanem "junk". Én is tévedhetek wink

Üdv, lcsaszar
 

0