You are here

Panasonic Lumix-DMC-LS60 bekapcsolási hiba

39 posts / 0 new
Last post
baliko80
baliko80 picture

Sziasztok!
A fent nevezett készülékkel kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy találkozott e valaki olyan jellegű hibával,,hogy például bekapcsoláskor pirosan villog,hogy cserélje ki az elemet és a két elemet,ami benne van teljes töltöttséget mutat,miután cseréltem egy másik elemre,egy-két fotó és megint elemcserét mutat.Köszönöm a tippeket és esetleg ha valaki meg tudja mondani mi lehet a hiba,talán alaplap? Üdvözlettel Balázs

Comments
troby
troby picture

Sziasztok, sajnos nem tudtam megoldani a fényképező gondját, így vettem egy másik de ugyan ilyen gépet.
Tudnátok kérlek nekem adni valamilyen tápegység kapcsolást amivel biztonságosan tudnám üzemeltetni?
Gondlom 5V-ról lehetne betáplálni logikusan a tápját és neki 3 V kell illetve maximum 2A-t vehet fel ha jól gondolom. Köszönöm szépen.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ez a gyári táp SM-je: http://elektrotanya.com/panasonic_dmw-ac6_sm.pdf/download.html
Ez a gép kezelésije: http://galeria-zdjec.pl/ksiazki/instrukcje/Panasonic/panasonic_dmcls60_e...
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

lvozr24
lvozr24 picture

Vozár

Piros körükkel bejelöltem a biztiket. a képeken remélem látszik

Üdv: laci

File csatolás: 

0

troby
troby picture

Köszönöm szépen, sajnos nem nagyon látni, egyet látok csak a kimeneti adat csatlakozótol balra, a másikat hol keressem?
Ha a másik is olyan amin van egy 0 akkor az lenne ami a kettő nagyobb sárga kondi mellett van?

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Hello! A másik a kiforrasztott elem csatlakozás mellett van közvetlenül, és olyan amin van 0

0

lvozr24
lvozr24 picture

Vozár

Szia a kép nevű képen én egyet találtam, a kép2 nevű képen pedig ha jól láttam három van, újra jelöltem öket remélem így már jobban látható a képen, egyébként smd-nél a o-rel jelölik a biztosíték smd-t.

Üdv: laci

File csatolás: 

0

troby
troby picture

Köszönöm az új képeket megnéztem őket de mind vezet. az a furcsa hogy amikor rákapcsoltam a feszültséget még a megfelelő 3V ot 3V ot mértem viszont azután történt a baleset és azt követően amikor 3V ot kapcsoltam rá akkor leesett a feszültség 0,1V ra arra gondoltam valami zárlatos igy gyorsan levettem róla nehogy nagyobb baj legyen. Ez mit jelenthet esetleg próbáljak meg rákapcsolni 1-2 V ot még mérni rajta?
Rákötöttem 3V-ot és 7.28mA velvett és a feszültség lecsökkent 0V ra akkor gondolom valami inkább zárlatos lehet nem? Vagy nem jól gondolom?
És ha megmérem a DC betáplálásnál az ellenállást 23kOhm ot mutat a műszer. Az elem betáplálásnál pedig 185kOhm. Esetleg nem lehet az hogy valamelyik kondi átütött és így ott záródik az áramkör?

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Itt valami nagyon furcsaság van. Ha műszerrel ilyen nagy ellenállásokat mérsz, akkor nincs zárlat (akkor sokkal kisebb ellenállást, néhány ohmokat mérnél). A 7,28mA sem zárlatra utal, hiszen zárlatnál ennek a nagyon sokszorosát kéne "zabálnia", amit a táp áramkorlátja enged. Viszont ha 7,28mA a mért fogyasztás, nem mérsz zárlatot, akkor hogy csökkenhet a feszültség nullára? Ez így elég ellentmondásosnak tűnik.

0

troby
troby picture

Sziasztok, bocsánatot kérek tegnapi napon nem jól mérhettem a dolgokat vagy mára változtak meg. Most az alábbiakat mérem áramfelvétele 0,0004 A és a feszültség 0,26 V ra esik le. A pozitív tápfeszültséget és a földpontot egy biztosíték és egy ellenállás köti össze melynek értékét nem tudtam megállapítani de a rajta mért feszültség pont 0,26V így számítás alapján 650 Ohm lenne de ha közvetlen ellen állást mérek 200kOhm os méréshatárban akkor 12KOhm ot mérek ha pedig 20kOhm osban mérem akkor meg 3,3k Ohmot. Jelenleg egy olcsóbb műszerrel mértem bár nem szokott baja lenni én magam még nem láttam ilyet pedig foglalkozom már egy ideje elektronikával. Szerintetek ez mitől lehet? Elektrolit kondit nem látok a táp közelében. Köszönöm. A neten láttam már 4000ft ért egy működőt érdemes lenne megvennem és kimérnem azon ezen értékeket ott is esetleg? Tettem fel róla képet is LINK

0

cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!

Ha a tápod visszahajló karakterisztikájú túláram védelemmel rendelkezik és a védelem beindul, akkor lehet igaz a mérés. A termék mindenképpen nagy áramot próbált felvenni 3V-ról, ebből indulj ki.

Üdv: cs_laci
u.i. Közben tovább olvasva a fejleményeket, a hozzászólásom tárgytalan!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Sajnos számomra továbbra is értelmezhetetlenek a mért adatok, ha 3V-ot adsz be neki tápról, 0,0004A az áramfelvétel, nem eshet le a feszültség 0,26V-ra, ez képtelenség. Ha valóban ennyi az áramfelvétel, akkor a 3V-nak kell ott lennie, Ha ennyire leesik, akkor viszont sokkal nagyobb áramfelvételnek kéne lennie. vagy valamit félre mérsz, vagy valami átver, esetleg szakadt a táp vezetéked. Amit bejelöltél a képen az egy kondenzátor, nem ellenállás, és tápfeszültséget "szűri", felette pedig a szürkébb egy induktivitás, amit zárlatnak mérsz egyenáramúlag.

0

troby
troby picture

Valóban nem jól mértem az áramot de most hogy jól mérek se igazán hihető az áramfelvétel 7,7mA

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Lehet hogy nem jól értem, a 0.0004A áramfelvétel hatására a tápfeszültség 0.26V-ra esik a készülék bemeneténél.
De gondolom a tápegységed kimeneténél még mindig 3V mérhető - hacsak nem állítottad az áramkorlátot ilyen érzékenyre.
Tehát határoljuk be hogy hol esik ekkorát a feszültség. A biztosíték ellenálláson? tegyünk bele ideiglenesen egy biztosítékot két vezetékkel. Ha így megy, akkor beszerezzük a bele való alkatrészt.

Vagy ha nem tápegységről próbáljuk indítani hanem elemről vagy akkumulátorról, akkor ezek valószínűleg ki vannak merülve...

0

troby
troby picture

Valóban a megtáplálással lehet a gond sajnos nincs labortápom így elemről és egy egyszerű feszültség osztóval próbáltam megtáplálni 10kOhm és 560Ohm de így nem volt jó. Jövőhét elején beszerzek egy új LM317 et és akkor tovább tesztelem.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Hoppáhopáá, feszültségosztóval megtáplálni??? Ezt mégis hogy? Ráadásul ekkora osztásarányúval? Eddig azt hittem tápról próbálod, vagy legalább simán elemet rákötve, akkor ezért volt értelmezhetetlen az összes mérés. Nem sokat számoltál ezzel kapcsolatban igaz? Terhelés, stb függvényében hogy változik Egy ellenállásos feszültségosztó nem alkalmas ilyen készülékek táplálására. Max kis fix fogyasztású eszközökhöz, pl LED-hez még elmegy, aminek fix áramfelvétele van.

0

troby
troby picture

Üdv. Elkészítettem az LM350-es tápegységet itt annyi történik, hogy ha 3V ot adok rá akkor lecsökken 2.3V ra és 2A vesz fel ezt nem sokáig hagytam rajta mert ott a bemenetnél már el is kezdtek melegedni az alkatrészek lassan. De továbbra is minden biztosíték ép, illetve nem kapcsol be. Szerintetek mit lehet még vele tenni? Köszönöm.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: már egyszer írtam, de látom, hiába.

Bálint

0

troby
troby picture

Szia. Köszönöm, olvastam is mindet csak egyenlőre nem volt még lehetőségem ilyen tápról kipróbálni de igyekszem bevinni suliba ott van több fajta tápegység is.

0

troby
troby picture

Valóban nem gondoltam ezt át eléggé. Holnap remélem össze tudok rakni egy LM350 es kapcsolást az már max 3A tud és van egy tápegységem 5V 9W-os azzal kipróbálom. Köszönöm a segítségeteket.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: fényképezőgépet a lehető legkisebb belső ellenállású tápról kell működtetni.
Nem is minden elem felel meg, bekapcsoláskor 1 A felett van néhány pillanatg az áramfelvétel.

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor keress a bemenet körül elektrolitkondenzátorokon zárlatot.

Bálint

0

troby
troby picture

Sziasztok.
Segítségeteket kérném a címben szereplő gép javításában. Magam voltam a ludas a tönkretételében mert 3V os táforrást akartam neki kialakítani egy 9V os trafó és egy LM317 kapcsolással viszont ügyetlen voltam és valószínűleg kikerült rá a 9V DC, egy pillanat volt az egész, egyébként előtte tökéletesen működött.
Most már elemről sem akar bekapcsolni még a kis led sem.
Szétszedtem és a DC csatlakozónál látok egy SMD diódát az van ráírva hogy 73 bár a két szám között mint ha lenne egy pont fent de ezt kimértem rendben van. Szabad szemmel nem látom semmi sérülést égést az alkatrészeken. Letöltöttem innen a szerviz leírást de ez a rész pont nincs benne részletesen. Mit tudnék tenni az ügy érdekében szerintetek?
Köszönöm szépen.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Biztosítékok nem szakadtak meg?

0

troby
troby picture

Esetleg megtudnád mondani hol vannak a panelon? Nem nagyon láttam arra hasonlító alkatrészt bár még nagyítóval nem néztem át.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Pontosan nem tudom, de az SM fent van itt a tanyán, abból kiderül. Apró világoskék vagy SMD ellenállásra hasonlító tokozásban szokott lenni a tápfeszültségek köreiben.

0

troby
troby picture

Igen, azt már átnéztem de sajnos pont az alaplapot nem részletezi benne, nem is értem hogy lehet az összes többi panelt szalagkábelt mindent leírnak csak ezt nem. :/

0

troby
troby picture

Kiforrasztottam az alaplapot de nem találom merre megy a +3V vezető sávja sajnos közvetlenül nincs összekötve a jack betáplálás és az elem foglalat így nem tudom merre keresgéljek. Esetleg készítsek egy nagy felbontású képet róla? Köszönöm.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Könnyebb lenne valóban, ha tennél fel képet.

0

troby
troby picture

Szia, készítettem képeket nem tudom mennyire látszik rajta minden de feltöltöttem ide. LINK
Még kiforrasztottam a kis elemet is azon csak 0.6-8 V ot mérek itt a korábban linkelt adatlap szerint akkor kb3V ot kellene leadni a ez okozhat ilyen problémát?
Üdv Robi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: elsőre ezt hozza az álmoskönyv,

73 BAS70-02W Si-diode Schottky, 70V, 70mA, Vf<1V(15mA), <2pF, 5ns SCD-80 6d 1u Inf

Nem írtad a tokozását.

Bálint

0

troby
troby picture

Szia, leginkább ennek a méreteire hasonlít LINK de ezt multiméterrel beforrasztott állapotban egyik irányban szakadás másik irányban vezetett.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
...mivel a cím nekem is OK...nem nyitok új topikot. Meg aztán hol van már a Tanyához hűtlen topicnyitó!
A lényeg: be- és kikapcsoláskor, valamint bekapcsolt állapotban bármely gomb megnyomásakor csak felvillan "hervadt"-fehéren a gép kijelzője.(Megnézem a belsejét.)

MEGOLDVA!!! : A beforrasztott rendszerelem volt O Voltos...kiforrasztva az egyik vezetékét, máris működik! (Egyenlőre visszaszerelt kijelző nélkül...)

Üdv: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem akku?Azt lehet tölteni(óvatosan)
Mi a típusa?

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...egyenlőre a kikötött piros drótot vizsgálom, mert egyre valószínűbb, hogy az mégsem az akku, hanem a "buzzer" vezetéke...hmmmm...
Eléggé nehézkes az alaplapot a műanyag vázról leszedni, számtalan forrasztás is rögzíti...összeszerelve tökéletesen OK a gép!

Üdv: uniman

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: csakazértis megmutatom, milyenek ezek az elemek/akkuk.
A töltés mikéntje miatt.

Bálint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nekem ugyan LS80 van, de gondolom nem sokban tér el. Tapasztalataim szerint már 2.0v esetén rendben dolgozik, ha megfelelő áramerősség áll rendelkezésre.
Tehát nem annyira kényes a töltöttségre mint sok más típus. Elem cserekor helyesen azonosítja az akku típusát?
(gondolom az érintkezőket megnézted, mert azok tudnak fura dolgokat produkálni)
Üdv, Z.

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Szerintem ilyen esetben elkerülhetetlen hogy rákapcsold egy szabályozható tápegységre.Figyelni kell az áramfelvételét(képnézegető és fotó módban és zoomolás közben is),valamint a feszültséget csökkentve megfigyelni milyen feszültség alatt jelez elemcserét.Ezeket itt oszd meg és mindjárt okosabbak leszünk.
Üdv!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: elem és elem között nagy különbség van.
Ha mindenáron elemet használsz, csak fotoelem legyen.

Bálint

0

Sponsored links