You are here

Panasonic NV-GS17 kamerát fél perc működés után resetelni kell

7 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Panasonic NV-GS17 minidv-s kamera átvezető kábel eltörött, cserélve. Működik a kijelző is rendesen, de akár felvételnél, akár lejátszásnál kb. fél perc múlva leáll és azt írja ki, hogy "Push the reset switch"
A resetelés után megint megy kb.fél percet majd ugyanezt írja ki.
Mi lehet a gondja? Köszi.

Comments
matyi89
matyi89 picture

szerintem dobd ki sajnos a mai technika meg az árak ezt az irányzatot követik..:(

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Üdv!

Típusra nem emlékszem, de kollégámnak is panasonic mini dv kamerával volt ilyen reszetelős gondja.
Ott az egyik BGA tok forrasztása lett oda.

Tóbi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Nem valami mechanikai hiba okozza?
Tibi

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Debizony igaza van csakyt-nak. Mint ahogy a másik fórumon is leírtam, a mechanika pozícióérzékelőt (mode switch) kéne először rendbe rakni, kitisztítani... Igaz nagy szopás, mert darabokra kell hozzá szedni a mechanikát, és mivel összevan préselve maga a kapcsoló egy bronz persellyel, nem lehet roncsolás nélkül szétszedni, ezért összerakott állapotban kell tisztítani, pl bő kontakt 60-as tisztítóspré lötyiben, ultrahangos mosóban pár órán keresztül. Vagy valaki múltkor írt még egy ötletet, hogy citromlében áztatja pár napig...

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasz,

ha jól emlékszem, ennél a modelnél, de volt már samsung is, a capstan motorral van gond. a rotor be van vonva egy nikkel réteggel, ami idő folytán megreped és pikkelyesedni, leválni kezd, megsértve a sztátoron a tekercsek lakkozását és erratikussan zárlatokat idéz elő, ami miatt a motor vezérlőköre leállítja a forgást. ez lehet az egyik oka, ami a valószínűbb, a másik a felcsévélő orsó leáálása, vagy az alatta lévő reflex optokopler, vagy a hall generátor, attól függ mivel oldották meg, meghibásodása, kevésbé valószínű. nagy valószínűséggel bír a következő hiba: a felcsévélő orsón a fogaskerék fogazása úgy van megoldva, hogy a fém lapocskára ráfröccsentik vagy préselik a fogazatot. teljesen elmebeteg megoldás, mert a vasnak és az ABS műanyagnak a hőtágulási eggyüthatója nem ugynaz és ilyenkor a műanyag megpattan. azon a ponton ahol megpattant a fogak közti lépés nagyobb és itt megakad. a hall, vagy az infra érzékelő impulzuskiesést észlelnek és leállítják a működést. ha kezdeném a hibakeresést itt kezdeném, egy jó nagyító segítségével a felcsévélő orsó fogait kell szemügyre venni. más lapra tartozik, hogy beszerezhető e ehhez bármilyen alkatrész, azaz kifizetődik-e.
üdvözletem

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: alapos elemzés.
Hasonló esetem volt DAT-magnóval.

Bálint

0