You are here

Panasonic NV-HS950 műhiba

11 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Üdv!
Sikerült kivégeznem a gépet, az alaphiba a betöltő motor tengelyén lévő műanyagidom elrepedése volt, rutinműtét-megragaszt-összerak-lepróbál minden ok csak lejárt a munkaidő igy nem raktam rá a fedelet. Másnap reggel mégegy rutinellenőrzés de a bekapcsoláskor berántotta a kazettát, jó gyorsan tekerte a szalagot, képet nem adott és nem reagált semmire, gondoltam talán a táp, előtte egy másiknál a tápkondizás előtt hasonló volt a jelenség, hajszárítót csak közelítettem a kondikhoz és helyre is állt, mig melegítettem minden funkció működött, kicsit gyanus volt, hogy mihelyt elvettem a hajszárítót vagy csak félrefordítottam azonnal kezdte a kavarást, tápot felkondiztam a helyzet ua. Átnéztem többször a mechanikát átforrasztottam az alaplemez kritikus részeit-optokat stb, hiba maradt.
Egy hét mulva elővettem, a kavarás változóan de maradt, ujra szétszedtem többször, majd valaki becsukta a mögöttem lévő ajtót és a hiba megszünt...
Kicsit megzavart hogy egy videóval sem jártam még úgy hogy az oldalról jövő fény /én a videó mögött szoktam ülni-állni tehát takarom az ajtó felől/ így átverjen és szerencsétlenségemre mindig akkor vettem elő amikor ezerrel sütött a nap és nyitva volt az ajtó.
Lényeg hogy a mechanika helyreállt de kép nincs csak zaj, a hangot adja rendesen felvételnél veszi is, csatikat kábeleket kh-kat átnéztem,fejmagok nem sérültek és tiszták, fejerősítő modul az 5v-ot megkapja, ha a flexit kihúzom akkor is van hang csak tompább és halkabb ha valakinek volna ötlete szivesen fogadnám, elnézést a hosszú szövegért.

Comments
papir
papir picture

Sziasztok!
jácint--megvan a fejerősítő tápja, sajnos se a mérőpontokon se az 501 csati 10-es lábán nincs semmilyen jel

petyka-- nem demagnetizáltam hiszen alapból nem a fejnél sejtettem a hibát inkább az üzemmódkapcsolónál vagy a mechanika ki-berakásánál kerestem az utólagosan okozott hibát

Összességében nem értem a dolgot mert soha nem jártam még úgy hogy egyrészt ne vegyem észre hogy a külső fény okozza a zavart másrészt olyan műhibát csináljak a mechanika javításánál amit kb egynapos munka után sem tudok hová tenni.
Köszönöm a hozzászólásokat de itt vége is a myomozásnak mert az ügyfél ma elviszi a gépet, ezzel sajnos de így jártam.

0

city217
city217 picture

Szia.
Erős a gyanú hogy megsértetted a fejet. A külső fény az nem okoz semmit a készülékben, max rögtön vissza kidobja a kazettát, vagy elkezdi csévélni. Mihelyst letakarod normálisan működik.
Üdv.

0

papir
papir picture

city217--próbáltam amit mondtál, erre írtam hogy agyonellenőriztem a mechanikát hátha valamit elgörbítettem, kiakasztottam de ott minden rendben lévőnek látszik

zoltán35--fejet "agyontisztítottam" ott nem hiszem hogy gond van

jaca--nem találtam FM pontot, rajz szerint a fejerősítő modulon van két mérőpont ahol a fejről lejövő jelet lehet mérni, szkóppal ezeken nincs semmi

Tovább vizsgálódva egyenlőre a fejerősítő tűnik hibásnak, a sztereó hang dolgozik, a flexikábelt lehuzva csak a tompább mono hangot hallani, a kép helyett jövő zaj viszont nem változik ha rá van dugva a flexi ha nincs.

0

petyka2
petyka2 picture

Nem demagnetizáltad, ugye? Nézd meg a fejmotor és az előerőlködő közötti csatlakozót, sokszor kontakt hibás!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Nem lehet, hogy hiányzik a táp a fejerősítőnek? Nem szoktak ezek olyan könnyen meghalni.

szerk: Közben megnéztem a szervízdoksit, itt máshogy hívja a fej jelét: RF C . A fejpanel P501 csati 10-es lábán találod meg (pdf doksi 66.old 3-19 head amp, panelrajza a 3-78 oldalon van (102.old).

Üdv: Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Mérj rá szkóppal a PB_FM pontjára, ahol fejbeállításnál szokás, ott jól látszik, hogy lejön-e a fejről a jel.

Üdv: Jácint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Üdv!

szerintem is a fej tisztítását "erőltesd". Sok esetben tisztának látszik, pláne pucolás után, közben szép "koszréteg" lapul rajta. Nem egyszer etetett már meg..

0

city217
city217 picture

Szia.
Tisztítsd meg a fejet és próbáld meg kézzel gyengén fékezni a szalagot. Én a fejen szoktam óvatosan. Ezt pontosan nem ismerem, de volt egy Pana amiben egy kar nem fűzte be a szalagot. Az volt a hibája hogy nem ment vissza a helyére, ami a kazetta behelyezésekor a szalag mögött volt. Ez a kar a szalagot a tengely felé fűzi.
Üdv.

0

papir
papir picture

Fejtisztításon tul vagyok és a mechanikát is agyon ellenőriztem, a szalagfutás jó ezt jelzi a hang tisztasága is.
Erősen gyanítom hogy a fejerősítő modulnak lett valami hibája, itt külön megy a hang és a kép feldolgozása, a sok kihúzogatás okozhatott valamilyen hibát, a fejcsatlakozásnál nem láttam törést, sp és lp állásban is csak zaj van ill. ha átkapcsolom az előlapon lévő "TBC" jelzésű kapcsolót szines függőleges csíkokat ad a teljes képernyőn.
Az a legbosszantóbb, hogy olyan ügyfélé akinek nagyon fontos volna hogy működjön, ráadásul ezt a kategóriát már beszerezni sem lehet.
Erőől jut eszembe, hogy esetleg bontiban mechanikai hibás ilyen példány nincs valakinek?

0

city217
city217 picture

Szia.
Amit írtam azt nézted? Alig észre vehető mert csinálja a dolgát, csak nem a szalag mögött hanem előtte rohangál. Ugyan ezt a hibát produkálta, hang szuper csak kép nem volt. Egyébként az újabb típusú videóknak a jobb oldali opto érzékelőit le kell takarni.
Üdv.

0

Sponsored links