You are here

Panasonic NV-HV50

21 posts / 0 new
Last post
tepizoli
tepizoli picture

Sziasztok!
A fent nevezett videomagno kazetta berakás után befüz és azonal a lejátszásnál nagyobb sebességgel tekerni kezd és semilyen gombnyomásra nem hadja abba.A kijelzön látszik hogy vált üzemodot ha valami parancsot adsz de a mechanika nem csinál mást.Még ha standby-be kapcsolod akkor is a kijelző lekapcsol de a mechanika csak forog.A kazettát kivenni is csak ugy lehet ,hogy áramtalanitás után nyomkodni kell az ejectet és akkor kiadja.Ha valakinek van ötlete megköszönöm a segitséget!

Comments
lacus72
lacus72 picture

Köszi mindenkinek.A kondi kicserélve.A hiba megszünt.A készülék működik.Még annyit kérdeznék,hogy az természetes,hogy áram alá helyezés után kb 2 másodperc mulva indul a készülék?

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Lacus72!

Az a 2 másodperc "belefér", de egy idő után, ez több is lehet(a kapcsolótáp egyre nehezebben bír felpörögni, vagyis indulni).
Nos ekkor majd aktuális lesz az előző hozzászólásomban javasolt átkondizás.

Üdv Tibi.

0

lacus72
lacus72 picture

Oké értem.Köszönöm szépen lehet átkondizom majd.

0

lacus72
lacus72 picture

Sziasztok.Nekem van egy ilyen típusú videom s sajna nem kapcsol be.A kijelzö néha halványan be-be villan ha power gombot nyomom aztán sötét marad.Ahogy átnéztem azt láttam hogy a C1260-as kondi felvan puposodva s ki is folyt belőle a valami barna.Ez a kondi okozhatja ezt a hibát,hogy nem kapcsol be egyáltalán?Vagy valami más is elszállt benne?Szemrevételezéssel más sérülés nem látszik.előre is köszönöm aki segit.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Ha ez az 5V-os ág szűrése, akkor nem indul el.
A kifolyt elektrolitot alaposan mosd le, mert átvezetést okoz!

0

lacus72
lacus72 picture

Oké holnap veszek és kicserélem.a panelra nem folyt rá csak a kondi tetejére picit,de szemmel jól látható.Azt nem tudom,hogy ez az 5v ág szürése-e.ez egy 1000Mf 10v-os kondi.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Lacus72!
Azt javaslom, a többi kondit is nézd át, nem e (kezd) púposodni, mert nehogy a jövő héten újra szét kelljen szedni a készüléket.
Nem veszítenél semmit, ha az egész tápot átkondiznád!!!

Üdv Tibi.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz lacus72!
Az adatok alapján, ez az 5V szűrése.
Üdv:
exGelkás

0

lacus72
lacus72 picture

oké köszönöm.Még annyit kérdeznék,hogy nekem van egy 1000Mf 6,3v-os kondim.Azt betehetem helyette?Vagy inkább vegyek egy 1000Mf 10v-at?

0

delon1
delon1 picture

10V-at!Az hosszabb életű!
delon1

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz lacus72!
Annak a kondinak a szemétben a helye, sőt a panelról is el kell távolítani a trutyit.
Minden mást,csak a cseréje után, de valszeg ennyi az összes baja.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

tepizoli
tepizoli picture

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segitséget és boldog uj évet kivánok!Amint tudok ujra foglalkozom a videoval de sajnos elhivtak egy házhoz ahol elektromos hiba miatt tulfesz lett a hálozatban és rengeteg minden tönkre ment /számitogépek,dvd,házimozi erösitő,tv stb./

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Sok sikert!
nem egyszerű egy ilyen rumlit helyretenni.:)
exGelkás

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Egy lényeges kérdés! A leírt állapotban, csak látod, hogy gyorsan teker, avagy ilyenkor van kép is? (gyors)
üdvözlettel:
exGelkás

0

tepizoli
tepizoli picture

Sajnos képet nem látok csak idönként egy pilanatra mert olyan mintha a zajt nem engedné a kimenetre /scart/ hanem lekapcsolja a kimenetet.Ha a távirányitóval belépek valamilyen üzemodba amikor nincs bent kazetta pl.timer akkor az osd-je jó.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Két dolgot ellenőrizz! Az egyik, amit szadista megírt, hogy a tápban kondiprobléma lehet, a másik, hogy a befűzőmechanikában, esetleg csúszik egy gumiszíj(ha van benne) vagy elforog egy fogaskerék, valamelyik tengelyen, és e miatt nem éri el a meghanika a kívánt pozíciót. Ez rendszerint a nyomógörgő megfeszítési állapotában szokott jelentkezni.
Ha figyelmesen hallgatod, a kazettabefűzés folyamán, és olyan mutorhangot hallasz amit nem követ semmilyen mozgás, akkor a fent leírtakról van szó.
Üdvözlettel,BUÉK:
exGelkás

0

BigTom
BigTom picture

Szevasztok!
Tepizoli!
Ez már szerzett hibája a masinának, vagy ezzel kezdődött? Általánosságban írok, nincs előttem, hogy melyik mechanika.
A start/end szenzorokat én is lepróbálnám, főleg azt, amelyiket a szalagtekerés iránya indokol. A kettő felcserélése is alkalmas módszer lehet.
A többi jelenség arra utal, hogy nincs kommunikáció a vezérlés és a mechanika között. Ezt ellenőrizheted, ha kazetta bent helyzetben félig betekered a szalavezetőket és utána helyezed áram alá. Alaphelyzetbe kéne álljon a mechanika.
Módkapcsolót babráltad esetleg? Egy tisztítás csak javíthat a helyzetén, szerintem. Hibakódot ír a készülék?

Boldog Új Évet kívánok!
BigTom

0

dav53
dav53 picture
*****

Szia.
Meg kellene nézni a mechanika helyzet-érzékelő kapcsolót. Ha eloxidálódott, okozhat ilyen jellegű hibát is.
Szerk.: A benne lévő kenőanyag is okozhat rossz érintkezést.

0

delon1
delon1 picture

Sziasztok!

Én ellenőrizném a kazettavégállásérzékelő szenzorokat is! Az ott van a kazettafészek két oldalán. Ezek általában optikai szenzorok. Ha le van véve a burkolat akkor is meg tudnak 'bolondulni'.
Üdv!

0

Szadista
Szadista picture

Szia talalátam az nvhv 60 leirását és minden féle be állitásait.
én elöbb a táp körül néznék szét nem e szüretlen véletlenül és ez butitja le a vezérlést.Adat fel töltve a vegyes közzé.

0

Sponsored links