You are here

Panasonic plazma tv olcsón

9 posts / 0 new
Last post
zoltan162
zoltan162 picture

Üdv!

Érdeklődnék van-e valakinek elképzelése miért olyan gyanúsan olcsó az ára sok áruházban a
Panasonic tx-p42u10e típusjelű plazmája??
Az érdekessége, hogy full HD (1920*1080) kijelző mellé még DVB-T tunert is tettek, ami alkalmas
a hazai földfelszíni digitális műsorok vételére is.
Mindenhol 179.990.- HUF az akciós ára.
Sajnos a Panasonic mintaboltban sem tudtam kideríteni miért ilyen olcsó....

Érdekelne érdemes-e megvenni, nem valami széria hiba miatt lett leértékelve??

Zoltán

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

H!
Sztem sem olcso,plazma tv-t egyébként csak azok vesznek akinek nem gond a villanyszámla,meg akinek nincs esze.

0

isoram
isoram picture

Szia!

Azzal értek egyet aki azt tartja, hogy el KELL adni mert kifutó rendszer. A gyárak rájöttek, hogy amíg az élettartama (mármint a plazma ernyőnek várhatóan max.4-5 év.) és ezután várható a cserét igénylő meghibásodás meg a vagyont érő javítás. Illetve nem tudják leszorítani a fogyasztást 2W/coll környékére a mai energia takarékos igények mellett nem piacképesek. Az ismerősöm valami 109 cm-s gépet vett és rátette egy fogyasztásmérőre. Az átlag 400W/h körül alakult. Ekkor utánanézett és megtudta, hogy átlagos családi körülmények kb.4-5 év az ernyő élettartama. Most ott porosodik a takaró alatt a nappaliban és csak ha vendég jön van bekapcsolva, dicsekvés céljából. 325 ezer forint volt és most a hálóban nézi a régi SONY képcsövest.
Ha már enyit szánsz rá akkor egy LED megvilágítású folyadékkristályost vegyél. (Habár én még mindíg egy KS. csővest választanék.)
Most egy 2002-ben vett síkképcsöves 82cm-s Sonyt nézek de még minden tökéletes minden!!!, még a teletexen sem lehet konvergencia hibát találni. Üdv: isoram

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Vitatkoznék veled. A plazmák élettartama már egy jó ideje megegyezik az LCD-vel. A legújabb generációs darabok 60ezer órára vannak hitelesítve, ami napi 8 órával számolva is 15 év, a legtöbb családban pedig nem megy napi 8 órát a készülék. Sokkal előbb döglenek ki a panel alól a drive-ok, xyz-sus panelek, mint amire egy mostani panel meghal. Ne feledjük, hogy már a 9. generációnál tart a technológia...

Az újabb plazmák fogyasztása is szerényebb, már bőven 300 watt alatt tudják tartani egy 42 colos modellét, ezen kívü ez függ a képtartalomtól is, átlagosan 200 watt alatt meg lehet úszni, ami nem rossz. A gyártók tovább ügyeskednek, ismerős most vett két hete egy plazmát, abban már fényérzékelő van, sötétben automatikusan lecsökkenti a fényerőt, tovább mérsékelve a fogyasztást.

Ha már az LCD-vel hasonlítod össze, egy hasonló méretű CCFL csöves lcd tv nem fogyaszt kevesebbet mint egy plazma.

Az új generációs igazán minőségi plazmák kenterbe verik a legjobb lcd-t is, igaz ezek még baromi drágák. (lásd Pioneer kuro)

Végül pedig záróakkordként: Mind az LCD mint a plazma megy a levesbe hamarosan, mert jön a SED,OLED és a lézertv. Csak még ki kell hozni a jelenlegi technológiából amit ki lehet.

Források:
http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display
http://sat-elit.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=1

DM

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: tavasszal vásárolt Philips 82 cm, LCD 140W, van benne környezeti fény érzékelő.
DM-nek:igazad van, amíg nem amortizálódnak a gyártósorok, addig megy az LCD és plazma gyártás,úgy hogy a vége felé már silányodik a minőség.

Bálint

0

isoram
isoram picture

Még annyit, hogy amikor körülnéztünk annak idején az ismerősömmel, mert megkért, hogy segítsek a plazmát kiválasztani, messze a Panasonicnak volt a legjobb képe. Mondjuk Ő mégis LG-t választott mert abban volt "wincsi". sziasztok.

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Sziasztok!

Ez azért olcsó mert lefutó széria, a minőségével semmi gond nincsen, de teret kell adni az újabbaknak és ezek sem maradhatnak örökre a boltokban. :lol:

Üdv.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Szerinted ez olcsó?
Szerintem meg nem eladható, és azért zuhannak az árak.
Kalap sz@r az egész technika, belül szétfűti magát, benne van az önmegsemmisítő. (mindegyikben)
Nem mintha az LCD jobb lenne.
A Lakatos Gejza nincs 160E se.
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/

0

Jaca
Jaca picture
****

Emléksze, 5 éve, mikor elkeztünk építkezni, akcióba volt 106cm-es plazma, 670e-ről volt leértékelve 400 ezerre. Mondtam is az asszonynak, ezt megvesszük, az a 270 ezer, amit megspórolunk rajta, elég lesz a szigetelésre!

Üdv: Jácint

0

Sponsored links