You are here

Panasonic SA- AK22 HI-FI CD vezérlés hiba Megoldva!

7 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Szervusztok!
 Behoztak egy Panasonic SA-AK 45 m.centert, aminek annyira széttúrták a CD-tárát, hogy még a benne lévő lemezeket is összetörték (egy hölgy ráadásul!). Nagyrészt sikerült visszaállítanom a mech-t, de a tálcavezérléssel sehogy nem boldogulok, amit szintén elrontottak. Tudna valaki segíteni a helyreállításában? 
Köszönettel:
Attila

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ahogy jelezték, jó lenne tudni igazából melyikről is van szó.. bár ebből: "annyira széttúrták a CD-tárát, hogy még a benne lévő lemezeket is összetörték", a 45-re gondolok. Annak van olyan mechanikája, amit sem könnyű "alaphelyzetre" hozni, ha minden alkatrésze megvan. Szóval jelenleg csak találgatni lehetne, így inkább hallgatok.
Üdv, Z.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Nekem SA-AK47-tel volt kalandom. Totálisan szét kellett borítani és a szerviz manual pontja szerint lépésről-lépésre újra felépíteni.
A legutolsó műveletre, a tálca visszahelyezése a legérzékenyebb. Ha ott csak 1 fog eltéréssel megy be, már borul az egész működése. Kb. 5-6-szor próbálkoztam, mire egyszer sikerült.
Ráadásul az elődöm a szíjat és az egyik fontos rugót is elhagyta, így azt 0-ról ki kellett találnom, és be kellett állítanom a rugóerőt.

Sok sikert!

Egyébként most akkor SA-AK22 vagy 45??? :-)

Gábor

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Most látom, hogy a 45-ben teljesen más mechanika van, mint a 47-ben.
Az SA-PM27-re hasonlít rendszerében, mégis teljesen más.
És a robbantott ábrán kívül nincs is benne más.
Hát így nem lesz egyszerű...

Gábor

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
 Bocsánat, Bocsánat!!! A 22-esről van szó. Azért kevertem össze, mert egy 45-öst is behoztak, szintén CD-vel, de az már készen van. Elnézést a hibámért!!! Még annyit, hogy egyszer már véletlenül a helyén volt a tálca, de addig bűvészkedtem, amig ismét eltévedt, és azóta már nem bírtam újra jól összerakni...
Üdvözlettel:
Attila

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Na ez az a mechanika, ami nagyon hasonlít az AK47-esére.
https://elektrotanya.com/panasonic_sa-ak22_sm.pdf/download.html
Ez az a szerkezet, aminél az a bizonyos utolsó mozdulat a legfontosabb.
A szijjat meg mindenképpen cseréld ki, mert abból szokott lenni a baj eredője, hogy csúszik, a user meg erőlteti, átugrasztja a fogaslécet, és máris borult az egész működése.
 
Gábor

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Nem kevés próbálkozás után sikerült a vezérlést helyreállítani, a mikrokapcsolókat megjavítani (szerintem ez volt az eredeti ok, hogy bizonytalanok voltak), már csak a széttört lemeztárcsa helyett kell valamit találnom. ...ezek a nők!!!... Remélem, hogy a lézeregység megúszta, és a tárcsapótlás, lencsetisztítás után működni fog...
Köszönet a hozzászólásokért!
Üdvözlettel:
Attila

0