You are here

Panasonic SA-GX 170 EP-K tuner-erősítő állandóan letilt MEGOLDVA (úgy tűnik)

4 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Szervusztok!
 Panasonic SA-GX170 a hangerőpotm. feltekerésekor "overload"-ot ír kikicsivel a ventillátor elindulása után. (Szerintem) az IC jó, a feszültségei rendben vannak, így azt gondolom, a végfokok jók. Bemenő jel nélkül is ezt produkálja. A forrasztásokat már átnéztem, mert sokszor találkoztam már azzal, hogy vagy a végfok, vagy a stab.tok lábainál elengdnek a forrasztások.Tudna valaki tippet adni, hogy mit érdemes átnézni?
Köszönettel:
Attila

Comments
bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

Szia! 
Ha van benne ventilátor nézd meg, hogy elindul-e.

Üdv Józsi

1

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Ügy tűnik igazad volt. Az igaz, hogy elindult a ventillátor, de mégiscsak nem volt az igazi. A SM-t is áttanulmányoztam, és ott is utaltak a ventillátorra. Kiszereltem, és kiderült, hogy üresjáratban, tápról meghajtva csikorog, nyikorog. (A gépben egyáltalán nem hallatszott.) A motort szétszedve mindkét oldali persely száraz volt, és kissé szorult is. az áramfelvétele sem volt sokkal 20-30 mA fölött, de ez elég volt, hogy letiltson. Még nem találkoztam ennyire kifinomult ventillátor-szabályozással, de mindig tanul az ember...
Köszönöm a segítséget, a tippet!
Üdvözlettel:
Attila

1

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Azt is írtam, hogy "kicsivel a ventillátor elindulása után"... Vagyis elindul. Ennek ellenére lehet, hogy hibás? Mekkora szokott lenni az áramfelvétele?
Üdvözlettel:
Attila

0