You are here

PANASONIC TH-P42X60E 3 villogás

4 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Nevezett készülék azzal a hibával érkezett, hogy nem kapcsol be csak villog.  Mikor asztalra tettem, gondoltam bekapcsolom mielőtt szétszedem. Meglepetésemre gond nélkül indult és minden rendben volt. Gondoltam járatom még.. kb. fél óra elteltével kikapcsolt és hármat villog a készenléti led. Persze azóta semmi mást nem csinál, újraindításoknál sem. Készenléti 5V megvan és az indító (fsb-on) 3V.  Tápegységen minden alkatrészt ellenőriztem, hibásat nem találtam. Nem tudja valaki, mi lehet a gond? Talán a táp ic produkálhatja ezt? Melegítésre/hűtésre nem reagál. Tehát köszönettel fogadnék minden segítséget, mert itt elakadtam.

Köszönettel: Z.

Comments
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Nos bonyolódik a helyzet... elkezdtem lekövetni a 3v3 ágat. Sajnos rajzon nem látni jól, de mintha a IC8709 állítaná elő, ami "alsó" felén van a panelnak. Tehát méricskéltem.. közben egyik indításnál kb. fél percre bekapcsolt a készülék és ezalatt minden feszültség rendben volt, aztán jött a 3 villogás. Méricskéltem tovább, de most jelenleg teljesen rendben működik. Próbáltam kocogtatni mindent, hátha kontakt hiba, de nem reagál rá. Természetesen ilyenkor viszont minden feszültség  rendben... hagyom menni, talán melegedésre leáll, bár azzal sem leszek közelebb a megoldáshoz. Szóval ez finoman szólva sz*vat.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

A main boardon mérjed a 12V meglétét. Ha már oda sem ér át, akkor a tápon van a gond. Csak azért mondom, mert legutóbb egy rossz mozdulat eredménye képpenlehet egy működő készülék került hármas villogású védelmi pozícióba. A tápon minden fesz megvolt és mégsem müködött a gép. A tápon volt egy smd biztosíték, mi elszállt. Csere után minden rendben volt.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

Janos.ro

Ha nem tevedek, akkor ennel is a 3 pislogas, az:
P+ 3.3V SOS az A-board-on

0

Vote up!

You voted ‘up’