You are here

Panasonic TX-21AT1P (Z8T sasszi) képhiba

5 posts / 0 new
Last post
fbela90
fbela90 picture

Sziasztok!

Van itt egy ilyen tv, azzal a hibával hogy ha a G2 be van állítva "rendesen" (szervizmenü alapján), olyankor indításkor először hangyaháború helyett csak visszafutási csíkos "kép" jelenik meg. Általában beugrik először zölden, majd pirosan, majd eltűnik és megjön a szemcse. Ha a G2-t csökkentem, egy bizonyos pontnál, már meg se jelenik semmilyen kép indításkor, és néhány mp múlva ilyenkor le is tilt, visszaáll készenlétbe. Ha G2-t ilyenkor változtatom amikor sötéten jelenik meg olyankor időnként beugrik a kép. Már minden szóbajöhető elkót átmértem, (csak a sortáp kondit kellett cserélni) 200 V is megvan stabil, a sortáp is, és a stabilizátorok kimenetén lévő feszültségek is. Video végfok IC-t cseréltem, képcsőfoglalatot is, és 2 másik képcsővel is megnéztem, a helyzet változatlan. BCL körben, az ellenállásokat jónak mértem, de nem tetszik, hogy indtáskor mikor a képernyő sötét, a TDA9363 (49-es) BCL lábán csak 0.7 V-ot mérek amikor megjelenik a kép, olyankor felugrik, 2.8-3 V-ra. Elvileg ha sötét a kép (kicsi a sugáráram, akkor kéne itt magasabb feszültséget mérni). Mi lehet ez? Procis lenne?

Köszönöm előre is!

Comments
fbela90
fbela90 picture

Senkinek sincs ötlete? Megnéztem a fűtést 24 Vp-p szkóppal. Átkötöttem a 1.5 ohmos előtétellenállást kipróbáltam úgy is, meg úgy is hogy raktam hozzá még egy 1.5 ohm-ot de nem változott a helyzet. Amikor le van véve a G2 abban az állásban amikor már nem ad képet és letilt, olyankor indításkor a katódokon 130 V-ról indul, és folyamatosan lecsökken 78 V-ig, majd utána néhány mp múlva leáll készenlétbe. Ha jól be van állítva a G2 úgy hogy képe is legyen (magasabbra állítom) olyankor indításkor 130 V van egy kis ideig aztán felugranak a katódok 180 V-ra, majd amikor megjön a hangyaháború megint csak lecsökken 130 V-ra a katódok. A sorkimenő talppontján addig amíg sötét a kép kb. -0.3 V van, amikor megjön a kép felugrik -6 V-ra. Ezalatt sötét képnél az IC BCL lábán csak 0.7 V van, amikor megjön a kép akkor meg 2.8 V lesz.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A csatolmányban leírtakat ellenőrizd!

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

fbela90
fbela90 picture

Ellenőriztem a csatolmányban leírtakat, a TDA 6107 bemenetein már akkor is megvan a 3.4 V feszültség amikor még sötét a kép, vagy ha lent van annyira a G2, ahol már tiltja a video végerősítést (ilyenkor sincs kép) akkor is megjelenik a 3.4 V a TDA6107 bemenetein. Sötét képnél az Iblack lábon 3.2 V van, amikor megjön a kép ez felmegy 6 V-ra.Sok ötletem már nincs, vagy a processzor hibásodott meg, esetleg az eeprom tartalom, vagy ennyire válogatja a képcsöveket.

0

fbela90
fbela90 picture

Szia Fülesmester!

Köszönöm, nekifutok mégegyszer a csatolmány alapján.Közben megnéztem mégegy képcsővel, annál lehet találni egy olyan pontot a G2-nél ahol, bekapcsolás után a visszafutási csíkok sem látszanak, és a kép is megjelenik. Ha más hibát nem találok, vagy a processzorra terelődik a gyanú akkor beépítem ezt a képcsövet.

0