You are here

Panasonic TX-21S4TP Ch.:Z7

6 posts / 0 new
Last post
demi0515
demi0515's picture

Sziasztok! Hozzám került a fent nevezett készülék. A tulaj annyit mondott hogy nem jó, szétkaptam, a vert. IC körül elég sok kh volt. Átforrasztottam és cseréltem egy pár elkót, a készüléket bekapcsolva egy pillanatra mintha indulna (jellegzetes hangok) megjelennek a tápfeszek de abban a pillanatban le is kapcsol és a készenléti LED folyamatosan villog. Volna valakinek ötlete merre keressem a hibát? Zárlatot még nem találtam. Köszönöm a válaszokat.

Comments
Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Nézd meg a csatolmányt, a második hiba erről szól.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

demi0515
demi0515's picture

Szia Fülesmester! A csatolmányban említett ellenállás R811-220Kohm sorba kötve R804-220Kohm-al. Mindkettőn 216Kohm-ot mértem, kicserélem őket de nem hiszem hogy ez okozná a hibát. Más ellenállást sem találtam megnyúltnak vagy szakadtnak a tápban.

0

Vote up!

You voted ‘up’

demi0515
demi0515's picture

Szia Fülesmester! Köszönöm, holnap átnézem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tamilaci59

Szia

Fulesmesternek igaza volna ha bekapcs-nal nem probalna indulni,de mivel igen szerintem a tap vedi le magat.Mivel a fugg.korul voltak gonddok kimernem az ic-t.De valahogy a sortrafo fele tajolodnek szivem szerint.Azt kene kimerni.
Jo minkat,jelezz meg vissza erdekel a dolog eleg sok Panasonic-kal volt mostanaban dolgom.

Udv-Tamas Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

demi0515
demi0515's picture

Sziasztok! Bocsánat :bow: . Tényleg az IC a hibás (LA 7840) 1-2 láb között totál zárlatos. Most kicserélem és meglátom mi lesz. IC-t kicseréltem és volt még egy zárlatos 1SR124 dióda meg egy szakadt 4.7ohmos ellenállás. Ezeket cserélve a tv indul és rendesen működik. :super: . Köszönöm a segítségeteket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content