You are here

Panasonic TX-28MD4P szerviz menüben nem működik a szín beállítása.

8 posts / 0 new
Last post
Mekmuki
Mekmuki picture

Tisztelt Tanyalakók!
Fent nevezet TV, nagyon el pirult. A szerviz menüben el navigáltam a szín beállítási részhez, de ott aztán nem tudok állítani rajta, mert semmilyen gomb nyomásra nem reagált. A távirányító nem az eredeti de minden gombja megfelelően vezérli a TV-t. Egyszer egy pillanatra beugrott a jó kép, de azt többet se.
Azt hiszem a 4. kép mutatja a szín beállítási részt.
Még annyit, hogy közlök néhány mérési adatot. Az "Y" csatlakozó 3-as lábán 4,7V, 4-es lábán 4,5V, 5-ös lábán 9,5V-t mértem. A video IC 1-es, 2-es, 3-as lábak, 2,5V 1,9V és 1,9V -t mértem.
Nem vagyok TV szerelő! De minden segítséget előre is köszönök.
Üdv. Mekmuki

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Adj a bemenetre színsáv ábrát, és mérd meg a jelalakokat szkóppal, DC bemeneti csatolással is. (A katódokon, az RGB végfok bemenetein, az IC601 kimenetein.)

Mérj az IC601 (VDP3108) 39-es (BOUT), 38-as (GOUT) és 37-es (ROUT) lábain. Névleg mindegyiken 4,6V DC-nek kellene lenni. Ha itt jók a szintek és a jelalakok is, akkor a Q301-Q302 illesztő erősítő munkapontjait ellenőrizd a rajz alapján, vagy összehasonlítva a másik hasonló fokozattal. Próbára megcserélhetők az alkatrészek az azonos rendeltetésű fokozatok között (pl:Q303-Q404), vagy akár a komplett fokozatok is egymással.

Ha a VDP3108 kimeneti szintje sem jó (a szervizmenüben nem beállítható), akkor nagy valószínűséggel hibás az IC. (Nehezen beszerezhető.)

Ha kérdésed van, hívhatsz telefonon, vagy skype-on is. (szám és azonosító az adatlapomon)

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mekmuki
Mekmuki picture

Szia!
Amit meg tudtam mérni az az IC601 (VDP3108) 39-es (BOUT), 38-as (GOUT) és 37-es (ROUT) lábak. Ebben a sorrendben 5,2V 1,3V 1,5V. Tehát még csak közelébe sincs a 4,6V DC értéknek. Lehet, hogy rossz az IC?
Üdv. Mekmuki

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Milyen bemeneti jel mellett?

Próbáld meg a szervizmenüben közel egyformára beállítani. Változtatható?

A többi méréssel hogyan állsz? Azok nem szimpatikusak?

Próbáld megcserélni a tranzisztoros illesztő fokozatokat!

A VDP meghibásodása gyakori.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mekmuki
Mekmuki picture

Szia!
Se színjel generátorom, se szkópom, így az említett vizsgálatokat nem tudom elvégezni.
A szerviz menüben nem reagál a csökkentés, se a növelés gombokra.
Eleinte azt hittem, hogy a szerviz menüben meg lehet oldani a problémát. Ezért is indítottam a topikot. De látom tévedtem.
Köszönöm a segítséged.
Üdv. Mekmuki

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nincs mit!

Sajnálom, hogy nincsenek meg a feltételeid a pontosabb hibabehatároláshoz.

Nincs más hátra, mint az IC cseréje, ha be tudod szerezni.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pityesz
Pityesz picture

Szió!
50Hz-es EURO4 sasszi ugye?

Cső milyen típus?

Csatoltam dolgokat amiket én Fülesmestertől kaptam még :)

Üdv:
Pityesz

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mekmuki
Mekmuki picture

Hello!
Igen, CHASSIS: EURO-4 50Hz. Van itt még mellete: TQF8E2695-1.
A képcső: A66ECF50X41
Gondolom hogy, az "Y" panelra felmenö " B, R, G," pontokon kb. egyforma feszültségnek kéne lenni. De az indítóba is írtam, hogy az egyik, majd a duplája a másik kettőhöz viszonyítva. Ez mond-e valami infót?
A G2 -t tekergettem, de nem ott van a baj.
Itt az "Y" board rajza.
Üdv. Mekmuki

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content