You are here

Panasonic TX-32LX63F LCD TV nem ad képet, lefagy

2 posts / 0 new
Last post
spgabor
spgabor picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kéni a fenti tv-vel kapcsolatban. Ilyen jellegű hibával még nem találkoztam, ezért ha tanáccsal tudtok szolgálni a javítással kapcsolatban, azt megköszönném.
A probléma a következő: áram alá helyezve a tv-t egyből elindul, nem stand by-ba lép. Kiírja a csatorna számot, de azon kívül csak fekete képet ad. A csatorna váltó gomb működik, mert ha nyomkodom, a képernyőn ennek megfelelően írja, hogy melyik csatornára léptem.
Van egy Function gomb is a tv-n, ami szintén működik, mert különböző beállítási lehetőségek jönnek elő. De ha ezt sokáig nyomkodom, akkor egy menüszerűségbe jutok. Itt automatikusan elkezd csatornákat keresni. Nyelvet vagy egyéb beállítást már ebben a menüben nem tudok változtatni, mert oda nem tudok átlépni.
Van még egy STR gomb is, aminek a nyomkodása sehol, semmilyen reakciót nem vált ki.
Valamint van a TV/AV bemeneti váltó gomb. Ez a legérdekesebb, ezért írtam a lefagyást a téma nevében. Ha ezt a gombot megnyomom, onnantól kezdve a készülék nem reagál többet egy gombra sem a tv. Ha a Function gombbal belépek a menübe, ott nyomkodhatom, nem fagy le. Viszont máshol lefagy.
A tápfeszeket végig néztem, az mindenhol a szerviz leírásnak megfelelően megvan. A nyomógombok ellenállása is a szerviz leírásnak megfelelő értéket produkálja. Ha lehúzom a gombsort, akkor is fenn áll a hiba.

Merre induljak a hiba megtalálása érekében?

Előre is köszönöm és üdv:
spgabor

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ha van HDMI bemenetválasztó ic akkor azt vedd le. Már kétszer találkoztam ennek a hibájával, igaz azok philipsek voltak. De a jelenség alapján mintha a bemenetváltás lenne a legproblémásabb - egy próbát megér.
Egy olcsó dvd vagy set-top box táp túlfutása hamar kinyírja a digitális kapcsolat miatt.
A többi hibát meg okozhatja az is hogy blokkolja a vezérlőbuszt.

Joco

0