You are here

Panasonic TX-40ES400E készülék kijelzőjének felső negyedében fekete-zöld sáv

7 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdv. Mindenkinek!
A lészülék kijelzőjének felső részén először vízszintes csíkok, majd néhány nap múlva egybefüggő vastag fekete sáv jelent meg, ahogy a mellékelt képen látható.
A bekapcsolás után rövid idővel a sávban függőleges zöld csíkozás jelenik meg. A kép többi része hibátlan. A készülék két éves, a hiba a garancia lejárta után pár héttel jelent meg.Kérem a tapasztalt kollégák véleményét, milyen irányban kezdjek vizsgálódni. Amennyiben a kijelző adta meg magát, nincs sok keresnivalóm, azt hiszem. 

File attachment: 
Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Elméletileg van lehetőséged, ha tudod bizonyítani, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt. (Gyártási hiba) Ekkor ugyanis nem a garancia, hanem a szavatosság vonatkozik rá. Viszont a készülék értékét tekintve, nem biztos, hogy megéri a fáradtságot a bizonyítás.

Kalex

0

balage
balage picture

Helló!
Nincs sok keresnivalód.

0

irokéz
irokéz picture

Üdv! 
Valóban nincs! Szétszedtem a készüléket, a kijelző jobb oldalán van 4 db.kis fólia áramkör,/ ? /méretük 35x10 mm. alulról az első 3 db.visszahajlik a keretbe, a negyedik /legfelső/ egyenesen kifelé állt, a fólián elszíneződés látható, és érezhetően meleg. Kézzel megérintve, a kijelzőn kialakult hibás sáv élénken reagál, változik.Ilyen kijelzővel még nem volt dolgom, nem hiszem, hogy javítható.A részletek a mellékelt képeken láthatók. Próbáltam kijelzőket keresni a neten, sikertelenül. A készüléket Csehországban gyártják, de a kijelző típusáról semmit nem közölnek.Kérem, aki tud valami információról a kijelző esetleges cseréjével kapcsolatban, ossza meg velem.   

0

irokéz
irokéz picture

Üdv.!
Pontosabban, a kijelző jobboldali élén, a 4 db. COF-IC-ből a legfelső ment tönkre. Típusa: NT61305H-C5290A. Találtam a neten, kinai kereskedelmi cég forgalmazza, 10 db. a minimálisan rendelhető mennyiség, 17 USD az ára. Már csak azt kell kitalálni /megtanulni/ , hogyan cserélem le a hibás darabot.
 

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia!
Tépd le róla ,van amikor nélküle rendbe jön a kijelző..
Nem biztos, de neki már úgy is mindegy.
Üdv.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Csak akkor jön rendbe ha a másik oldalról is van ugyanilyen meghajtása. A kisebb, olcsóbb kijelzőknél többnyire csak az egyik oldalon van, ez nem működik letépett chippel...
Speciális eszközök nélkül sajnos nem lehet visszatenni / cserélni.

0