You are here

Panasonic TX 55DS503E háttárvilágitás,három felvillanás után kikapcsol.

7 posts / 0 new
Last post
Alen

Üdv kollégák,ezzel a háttérvilágitással van némi gondom,a szétszedése után a nyolc sor közül az egyikbe találtam egy szejadt ledet,minden sorba 14 led van,minden sor40V ot kap,ezek szerint 3V osok a ledek,de a külalakjuk nagyon hasonlit az LG inotek prizmájához.Próbáltam két féle 3v os ledet de nagyon világitanak,nem tudom beazonositani a benne lévőket.A sinen a következő felirat van EX-55SOSE08-2A553-1-8-64V-0593-1.

Comments
Shizo
Shizo's picture

Szia!
180mA kevés lesz, 270-300mA szokott lenni (1W=3.3V*300mA) azért kapcsol le, valószinu  valamelyik ledsorban döglôdik valamelyik led, mérd meg melyik sor tér el legjobban a 40V tól, azután kapargasd meg a festéket ha nincs mérôpont ,és egyesével mérd meg a 14db ledet hány Voltot kap ugy megtalálhatod a hibásat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Szia!
Nem csak az az egy led lesz hibás. azért világítanak a kicserélt ledek, mert több is hibás és a beállított áram azon a pár leden keresztűl megy át és a többi pedig átvezet.
Szerinte a komplett LED sor cserélned kell majd. Itt van egy megfizethető link:
https://www.ebay.com/itm/16pcs-LED-Strip-for-TV-TX-55AX630B-TX-55AX630E-...
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

BUBU

Sza!
Van egy ilyen komplett hátterem, ez is hibás de ha gondolod veszek le róla pár darab jó ledet lencséstől,
Mennyi kell hova küldjem?
Üdv:
      BUBU

0

Vote up!

You voted ‘up’

Alen

Üdv,László pontossan olyan ledsorok vannak benne mint amit feltettél.Az érdwkesség az hogy ha DTM mel ,diódán,ha rámérek au eredeti ledekre alig láthatóan parázslanak,de a Samsung led már a DTM mel is láthatóan jobban világitanak,ga azt nem irtam hogy a 14 led,180mA húz,ez gondolom nem sok.Se az Alin is nagyon szükszavual ezzekkel a ledcsikokkal kapcsolatba,semmit nem irnak hogy hány voltosak,hány mA sak ,semmit,Ha tudná az ember hogy milyen számu ledekről van itt szó.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Ezeken az oldalakon nem szoktak olyan információkat adni, ami a felépítésükre utal. A 180 mA már elég, hogy normál fényerővel világitson. Multiméterrel nem fogsz kapni megbízható információt. Én is azért vettem LED vizsgálot, hogy az ehhez hasonló eseteket elkerüljem. De igy is van, hogy félre vezet. Azért van rajta feszültségmérő, hogy egy beállitott áramerösség mellett mennyi a kapocsfeszültség. Igy lehet mérni a ledsorok közötti különbséget. Mivel ezek általában párhuzamosan vagy olyan meghajtóról müködnek amik külön vezérlik a ledsorokat, ha valamelyik sor hibás az kisöntöli a többit vagy a hibás sor védelme lekapcsolja a többi ledsort is és hibaüzenetet ad a készülék.
Szerintem a hosszabb távon a drágább olcsóbb megoldás jöhet szoba, nek kelljen garanciában állandóan foltozgatni.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

Alen

Igen a meghajtó külön vezérel minden sort,a meghajtó BD9479FV-GE2,minden leden egyformán 2.9V van.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content