You are here

Panasonic tx-p50stw50 plasma kikapcsolgat és 8- at villog a stby led

10 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Lenne ez a gép. Random módon elmegy a kép, visszajön, elmegy stb., majd
kikapcsol, és 8-at villog a stby led. Csak áramtalanítás után
kapcsolható vissza .
A csatiakat átnéztem, a földelő csavarokat megtéptem.
Ezeket végigcsináltam amit ír a 8 hibára.
www.werbemousepads.de/pdf/2012_Plasma_TV_Troubleshooting_Guide_2012_04_1...
Van valakinek más ötlete esetleg?
Kösz

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

van más ötletem, mivel már javitottam ilyeneket. Ha még mindig képet ad, ne kapcsold be többet. Az Y-SUS modulon az IGBT-k kontakt hibássak. Ha nem forrasztod át őket akkor zárlatba kerűlnek és akkor már a javitókészletre lesz szükséged. Érdemes a Z-SUS modult is megvizsgálni. ilyen kontakthibák gyanánt. Én isopropylban oldott gyantával kenem át a gyanus forrasztásokat. Kimutatja hol a repedés amikor a folyadék azt kitölti. Érdemes megjavitani ezeket a panasonic plasmákat, észbontó szép képet produkálnak, a kontrasztrol nem is beszélve, amelyröl a LED/LCD (egyugyanaz) csak álmodhatnak.
sok sikert

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Kösz, a forrasztgatásokon túl vagyok,  de negatív.

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Létezik javító készlet a 8 villogás hibára. 
https://www.shopjimmy.com/panasonic-txnss1sduu-tnpa5623ab-ss-board-compo...

 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ha jól megnézed a manualt nem ez a SS van benne, ill a SS-emen jók a félvezetők.....

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,
 nem az IGBT-k, hanem az alaplapon az MCU gólyózása ludas ez esetben. Folyton összemosom az LG plasmákat meg a panasonic-ot. Most ugrott be, hogy olyan panasonic-ok voltak szervizen amelyek a LED kód alapján audió fokozatot jeleztek hibásnak, volt olyan is amely a tápra adott hibajelzést, de közös volt az, hogy a STBy MCU volt önmagában hibás.

üdv

0

agressiv
agressiv picture
*

Hmm.... Pont van nálam egy ilyen audio PWM sos hibával leálló készülék. Reflow segít rajta, vagy panelcsere, vagy végülis mi lett a megoldás ezeknél?

0

bluemoon
bluemoon picture

Sajnos nem tudtam a végére járni, mert nem találtam a hozzá illő MCU stencil-t, ellenben át lenne golyózva. Másik, bontott alaplap az ritka látvány és kockázatos mert ha nem most, meglehet a közeljövőben fog bevillogni és használtan is drágák. A philips néhány alaplapja vette el a kedvem attol, hogy az ilyen vékony alaplakokon az MCU(kat) átgolyóztassam. Max 2 hétig műkodott miután beadta a derekát. Lehet, hogy 1 reflow jó fluxxal segit. Ezt is csináltam és az egyik 4 hónapig birta, megjegyzem, nem philips. Az LG plasmáknál viszont a táppanelon szereplő MCU jelez hibássan a main MCU-nak, hogy a táp nem stimmel, pedig stimmel és állandóan újrainditja és a végtelenségig kattog. Egy ilyent sikerűlt, majdnem, renbehozi. Volt 1 teljesen OK ugyanolyan. A táp bizonyúlt hibásnak, avagy a rajta lévő MCU  amikor felcseréltem őket. Beszereztem 1 másikat, a fickó állitotta, hogy OK. Igen, de 2 óra múlva elkezdett kattogni. Pedig nagyon kedvelem ezeket a jószágokat, de sajnos fel kell adnom a velük való foglalkozást.

üdv

0

agressiv
agressiv picture
*

Ismerem az érzést, én is átnyergeltem ipari elektronikára. Kap egy reflow-t, ha meggyógyul felrakom a padlásra, ha nem, akkor is, de akkor dohányzóasztal lesz a kijelzőből. xD

0

bluemoon
bluemoon picture

Legalább 20 dohányasztalom volna.
üdv

1

Sponsored links