You are here

Panasonic videó fej

7 posts / 0 new
Last post
petyka2
petyka2 picture

Üdv mindenkinek! Minap hozzájutottam egy panasonic SVHS videóhoz és egy érdekes hibába botlottam. A kép zsizsikes.. Kikondiztam az ilyenkor szokásos dolgokat /hybrid, HQ pack/ de a hiba maradt. Kapott egy bontott fejdobszerelvényt, és lám, megjavult. Gondoltam, h biztos a motorvezérlő IC, vagy az ott lakó elkók száradtak ki, csere, hiba megmaradt. Cseréltem a forgótrafót is, ugyanúgy kása hegyek. Maradt a fej, még jóhogy. :D Cserélve szép kép, problem megoldva, fejdög. /Szkópom nics, ha lenne nem tartott volna eddig a felderítés./ Amire kíváncsi lennék : Gyakorlatilag egy bontatlan készülék volt, nem volt széthajtva, a dobon sem látszik kopás, fejek még nagyítóval nézve is épek. Mivel lehet így elbarmolni, ami nem hagy nyomot? Demagnetizálás megárthat ezeknek a zöld amorph fejeknek?

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv Petyka!
A panáknál a Hi-Fi hang megy el először kopás esetén.
A te esetedben szinte biztosan gyári fejhiba volt. Sajnos ezzel is találkoztam többször annó amikor ezeket a gépeket nyúztuk a stúdióban.
Laci

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
A mágnes nem árt a fejdobnak, egyszerűen elkopott. A panákban némely, gépben elég hamar előfordult. Üdv

0

petyka2
petyka2 picture

Szia! El is fogadom, mert valami baja csak van. De a hifi hang még így is makulátlan. annak nem kellene rossznak lennie?

0

deneskar
deneskar picture

Szia!
Teljesen egyetérek az előttem szólókkal. Volt egyszer egy esetem, megosztom veletek pusztán csak az érdekesség kedvéért. A kép olyan volt mintha fejes lenne a készülék. Fejteszter elő, közepes, viszonylag egyforma kopások. Nagyítóval nézve kosz és felületi sérülés nincs, menetek alatti törés nincs. Szerintem nem lógott ki eléggé a fejmag a dobból. Fejcsere után jó a készülék. Egyetlen ilyennel találkoztam, a készülék típusára már nem is emlékszem.
Üdv.:Dénes Károly

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hifi hangsáv emlékeim szerint a a frekisáv alsó részén van.

Bálint

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Érdekes a dolog, nem egyformán kopnak a fejmagok. A Grundig VS 380-ban a HI-FI szokott leghamarabb tönkremenni, de a rettenetes ára miatt soha nem kérték a javítását. Üdv

0