You are here

Pavilion DV5 aksi(lezárva)

3 posts / 0 new
Last post
lordsithlord

Sziasztok!

Következő hibajelenséget produkálta nekem egy HP Pavilion DV5-ös: az aksija elég sokáig gond nélkül működött, kibírt 2-2,5 órát is full terheléssel.
Aztán egyik pillanatról a másikra a Windows hibaüzenetet írt ki a töltésjelzőnél, mondván hogy elkelne egy aksicsere. Nem nagyon foglalkoztam vele, mert az aksi gond nélkül ment, azonban később elkezdte a töltés mennyiségét hibásan átküldeni a laptopnak. Egy "szakértő" ajánlotta, hogy merítsem le teljesen az aksit, utána pár napra vegyem ki a gépből és utána tegyem vissza, attól magához tér.
Sajnos én ezt meg is próbáltam, aminek az eredménye az lett hogy az aksi teljesen meghalt, jelenleg ha beteszem a gépbe az megpróbálja tölteni, de igen hamar kiírja, hogy az aksi nem tölthető. Próbáltam kikapcsolva is tölteni, akkor se megy bele töltés, kb. 1-1,5 perc után a töltésjelző lámpa pislogása jelzi, hogy nem tudja tölteni az aksit.

Az aksi adatai: 10,8V 55Wh, 6 cellás Li-ion-os

Tippjeim szerint a vezérlő elektronika gajdult meg, azt meg valahogy lehet resetelni, de sajnos ehhez nem értek.

A típus elvileg már töltésszámlálós, tehát megadott számú töltés elérése után az elektronika nem engedi ismét tölteni. Na, nekem ezt az elektronikát kellene valahogy resetelni úgy, hogy ne robbanjak fel, ne szálljon el az aksi, illetve természetesen egyben maradjon a gép, mikor kipróbálom.

Várom és előre is köszönöm az ötleteket.

Comments
zoldy

Már tuti nem aktuális de ha valaki rátalál még akár okulhat is belőle. A hiba általános Li-ion akku hiba. Újra kell kondícionálni az aksit. Google-ba begépelve legalább 10 lehetőséget kidob majd.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Boldogblog

Szia!

Te be gépelted.. Megkerested.. De be már nem linkeled... Te vagy a link, ahelyett, hogy belinkelnéd...

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

Vote up!

You voted ‘up’