You are here

PC hutese nyari idoszakban

10 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Arrol kerdeznek, hogy valakinek meg eszebe jutott-e az az agyament otlet, hogy peltier elemmel hutse a sz.gepbe juto levegot? Es ha igen, hogyan oldotta meg?

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ha a meglévő hűtés nincs elporosodva, és a ventilátorok is teszik a dolgukat, akkor nem fordulhat elő probléma.
Amennyiben alultervezett a hűtés, vagy túlhajtott alkatrészektől van szó, akkor növelni kell a hűtés felületét (nagyobb borda), vagy hatásfokát (pl vízhűtés).

Peltier helyett inkább telepítsd be a gépet egy hűtőgépbe. Állandó 10-15fok Celsius-on nem lesz gond. :-)

Gábor

0

sanyesz5
sanyesz5 picture

A megfelelő teljesítményű elem, egyrészt baromi drága lehet, másrészt igen komoly áramokat igényelne. Ami még nem elhanyagolható, a hideg oldalon kicsapódó esetleges pára, ami nem jó kombináció egy gépben.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Jól mondod, agyament ötlet. Ha extra léghűtést akarsz, inkább plusz venti. Attól viszont zajosabb lesz a gép. De ha problémát okoz a meleg, ott a hűtőrendszer eléggé alul van méretezve. Nagyobb, heatpipe-s procihűtő, extrább VGA hűtő, stb. De a takarítás, újrapasztázás fillérekbe kerül, és elég hatásos tud lenni egy elhanyagolt gépnél...

0

proba
proba picture

Hurrá nincs elég meleg, fűtsünk még hozzá. Egy alapos tisztogatás, esetleges plusz ventilátor  hatásosabb. ( a peltier a szobát fűti, hacsak ki nem rakod az ablakon,  venti a szoba levegőt keringeti, tehát kb öngól.)

0

guriga
guriga picture

Úgy látszik a meleg nem csak a sz-gépre van hatással. smiley
grg.

1

pika75
pika75 picture

Igen, ram is hatassal van...... Ha szobaban 31C fok van...

0

uniman
uniman picture
***

Nálam a "ram" rendben vansmiley...pedig ennél sokkal melegebb környezetben üzemel a PC-m.
Napfényben tündöklő "télikertben"...pár napja kint az udvaron 36-38ºC fok volt.
Csupán az tűnt fel, hogy gyorsabban forognak a PC ventilátorai (hangosabbak). Ki kell pucolni rendesen a PC belsejét, hogy áramolni tudjon a levegő...ha sok belül a kosz, akkor bármi megtörténhet!
Persze, ha egy tuningolt/hackelt PC-d van...az más. A "gugli" sem ajánlja a felvetésedett.
Persze nem is a PC-be tóduló levegőt szokás hűteni, hanem "helyileg" a legjobban melegedő chippeket. A hűtőpaszta állapotáról sem árt meggyőződni... 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem vagyok sz.gép mágus, de úgy tudom a ventik kifelé fújják a levegőt. Persze ebből eredően valahol befelé is kell mennie, de az úgy leszabályozni, hogy csak adott helyen legyen képes, nem lenne kis feladat. Ráadásul ezen elemek hűtési képességei igencsak korlátozottak ilyen feladatra.. Na de majd hozzá(bb)értők megírják a tutit.
Üdv, Z.

1

kferi
kferi picture

Ilyen butaság nem jutott az eszünkbe...Felejtsd el.

0

Sponsored links