You are here

A PCF8571P EPROM mivel olvasható LEZÁRVA!

21 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok! A címben említett EPROM tartalmat melyik olvasóval lehet kiolvasni illetve írni? (Egy 20 éves Becker autórádióban van) Az RT809H-val nem megy és a CH341A-val sem megy illetve a CH 24C01 beállítással minden helyen nullákat ír ki, az RT pedig hibára áll ki. Már jártak a gépben és esetleg lenullázták a EPROM-ot? László

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Üdv Mindenkinek!
Én is utána olvastam az interneten és sajnálattal állapítottam meg, hogy senki nem oldotta meg a problémát eredeti szinten. Az SRAM tartalma törlődik, amint elveszti a benne levő akkumulátor a feszültségét. Két dolog lehetséges: egyik, ha valaki bemegy egy Mercedes szervizbe és azzal a készülékkel visszaállítja az eredeti állapotot az előlap levétele után láthatóvá váló csatlakozón keresztül. A másik lehetséges megoldás, ha egy működő készülék tartalmát kiolvasva átírjuk a rossz készülékbe. Természetesen az akkumulátor cseréje után. Innen nincs tovább és lezárom a témát. Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat.
László

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Tegnap még azon agyaltam, az előlapi csatin ott-e az I2C busz? Mert ha igen, egy kísérlet, hogy a megtalált EEPROM tartalmat beleírni egy 24C02-be, majd rácsatlakoztati az előlapra.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

 Ez egy Becker BE754 akar lenni? Ha igen, és 4 vonalat ír ki az, jelenti törlődött a PCF8571P  tartalma. Nem kódos. A tartalma hozzá van rendelve a procihoz. Addig működik a rádió , amíg a backup tárolja tartalmat a PCF8571P-ben. Van hozzá a ketyere ami a proci alapján visszaállítja a PCF8571P tartalmát. Sok sikert hozzá!

2

mosomedve
mosomedve picture

Hi! He-He!
Lehet tudni mi ez a ketyere?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ha rájössz, engem is érdekelne....

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Egyként itt a ketyere ami újra írja a PCF8571P-t:

 https://www.benzworld.org/threads/becker-754-revived-theft-deterrent-system.2991093/

0

mosomedve
mosomedve picture

Bocsi,most látom!

0

bluemoon
bluemoon picture

Amindenit de elnéztem. Most látom, hogy bakot lőtem. De abban igazam volt, hogy a becker modelje a címben mindjárt egyértelművé tette volna mi az ábra. Elnézést ha zűrzavart keltettem.

üdv

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

én anno a becker eepromokat 24Cxx-el olvastam. Az írás már nem ment. Utánna csináltam 1 I2C interfacet és direkt olvastam-írtam úgy, hogy az EEPROM kivezetéseire csatlakoztam és nem kellett kivenni. Ha az eeprom tartalma sérűlt akkor a kijelzőn ERROR2 vagy 3 jelenik meg ha nem akkor vagy kéri a kódot vagy wait olvasható.

ps
ha a témát a megfelelő forumtémába teszed akkor könyebben komunikálunk mert ott megnevezed a rádió tipisát és a velejáró problémát. 

psps

ha nem ERROR van a kijelzőn akkor szerencsés vagy mert megvan a tartalom. Arra vigyázni kell mert ugyanazon tipusnak másmás ID van a file-ban. Ilyenkor is error-ral üdvözöl amig a megfelelő sorozat tarmalmát  nem írod be. 

psps
kísérletezhetsz 24Cxx-el is, menni fog csak a rádióálloásokat nem memorizálja

Várom a további infót és akérdéseket

üdv

0

bluemoon
bluemoon picture

Előkotortam egy PCF85c82-őt. a CH341 nem tudja olvasni se írni, egyik gyártó kiválasztásával sem még a saját microchip-pel sem. Az amely olvassa az az ELNEC, azt is előkotortam. Ha valakinek van ilyen a holdudvarodban akkor megoldhatja.

üdv

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Már bocsi, de két malomban őröltök. Te nem erre gondoltál PCF85xxC-2 family?

KN

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Te Laci! Ez S-RAM. Ez elfelejt mindent ha nincs táp, vagy backup fesz.
Ebből nincs mit olvasni.
https://www.datasheets360.com/part/detail/pcf8571p/-7554988773783575034/

Üdv
KN

0

Guest
Guest picture

0

mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
Akkor most kinek van igaza? Az adatlap szerint is, ami a végén levő applikációt tartalmaz, be van építve egy back up akkumulátor. Sajnos ez én esetemben is mindkét autórádióban az akkumulátorok kihaltak. Ha igaz, hogy ha megszűnik a tápellátás akkor elveszti a tartalmat, akkor nem is lehet majd visszaállítani a tartalmat. Eredeti tartalom nem fellelhető. Ezek old timer Mercedesekben voltak, vannak. Az akkumulátor cseréje után, de gondolom előtte is indul a gép, de négy vonal látható a kijelzőn, ahol kéri a kódot. Akkor elképzelhető, hogy a kód nem is az EPROM-ban van? Vagy ha idáig fajul a tápellátás hiánya, hogy esetleg több évig nem kapott feszültséget és a back up akku is lemerült, akkor már nem is lehet helyreállítani a gépet? Csak gyári szervizben oldható meg a dolog? Elképzelhető, hogy a kódot a processzor kezeli és a memória csak a csatorna memorizálására van? Érdekes lenne! BE754 Grand Prix Electronic
László

0

Guest
Guest picture

Bár nem látom a hangoló szintézert de a 128x8 bit tárhely az állomások tárolásán kívül sok minden másra nem igen elég.
Egy frekvenciát legtöbbször 3-4 bájttal adnak meg plusz sávra vonatkozó információ. Tárolhatnak még benne a hangfrekis beállításokat pl. Aztán mindjárt nem marad egy árva bit sem.
De a nyitóban semmit nem írtál, tulajdon képen mi is a "kínod". A címet most már átjavíthatnád már csak a szakmai renoméd okán is.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Végigböngésztem a fórumokat. Ez nerm számkódos, hanem olyan, mint ami az Almerámban van, az autóval van párosítva. Az USA-ban a BECKER ki tudja cserélni a memóriatartalmat, meg az akksit. Aztán a rádió azzal az autóval fog működni, amire először rádugod. 
Se a digital kaoson, sem az elektroda.pl-en nem találtak rá megoldást.

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

A típus alapján egyértelműen SRAM nem EEPROM. Ezt a backup elem megléte is bizonyítja.
Legtöbbször az elmentett csatornák tárolására használják. Elvileg. De típust nem ismerem, így ezt biztosra nem állítom.

Itt írnak róla:
https://www.digital-kaos.co.uk/forums/showthread.php/549751-Becker-BE754-code-unlock

Lentebb a lapon van dump is, de regisztrálós az oldal.
Olvasd végig.

KN
 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Tehát nincs hozzá tartalom. A pocit kel kiolvasni, és annak a tartalma alapján kel generálni egy dumpot a PCF8571P -be. De ezt már írtam fentebb.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Az a dump sem működik, legalább is senki nem írta, hogy sikerült megoldania...

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Azt sem , hogy ne működne.
Egy próbát megérhet...

Kieg.:

De végig böngészve pár fórumot kb esélytelen. Valóban, nem kódos. Hanem valahogy elő kell állítani a memória tartalmat, miként az előttem írták.

KN
https://mbworld.org/forums/e-class-w124/442316-becker-grand-prix-754-radio-re-install.html

0

Sponsored links