You are here

Pest Reject rovar riasztó ismeretlen IC beazonosítása./ Téma lezárva, köszönöm a segítségeket.

8 posts / 0 new
Last post
Galibali
Galibali picture

Sziasztok.
Hozzám került a fent említett készülék. A táp kondi (1uF) kapacitás szegény, biztosíték kiégve, 5,1V zener drót. Kutakodás közben láttam meg, hogy a kék led előtét ellenállása és a mellette látható ellenállás egymáshoz ért és átütött. Innen a zárlat.
Hibás alkatrészek cseréje után derült ki,hogy a készülék továbbra sem működik. Egyértelmű az IC hibája, mivel a piros (bekapcsolást jelző és a kék leden ami kapcsolóval üzemeltethető) leden kívül a sárga és a zöld led sem villan fel időszakosan. Az IC száma természetesen nincs a tokon. Esetleg tudnátok e segíteni miféle IC lehet? Érdekesség ként említem, hogy az 1. láb a +5V a 8. láb a test, a 2. 3. 4. láb aktív (kimenet, és visszacsatolás?) az 5. 6. 7. láb a levegőben.
Milyen IC lehet? Ha valakinek van infója szívesen fogadnám.
Nem a szerkezet ára miatt, hanem főleg a kihívás és a kíváncsiság és az eddigi ráfordított idő miatt érdekel. Közben a panelről vissza rajzoltam a kapcsolási rajzot is.
Nyugger rá ér alapon.
Ha van ötletetek szívesen fogadom.

Köszönöm.
Üdv, Galibali

File attachment: 
Comments
zsugori
zsugori picture
***

3

Galibali
Galibali picture

Szia!
Köszönöm az ismételt önzetlen segítséged. Így legalább sikerült megismerni az IC -t és hogy el kell engedni e témát. Így lett megint egy pár bontott alkatrészem.
Üdv, Galibali

0

Galibali
Galibali picture

Szia!
Igen, ennek a tovább fejlesztett változatáról van szó. Akitől kaptam, szerinte működött. Elriasztott pókot, legyet,szúnyogot.
Messziről jött ember........ tudod.
Ha üzemképessé lehetne tenni akár ki is derülhetne akár szkópos mérésekkel, hogy milyen jeleket ad ki akár a hálózatba vagy az éterbe. De sajnos ehhez kéne az eredeti IC.
Lehet a linkedben talált Ic szám ad valami támpontot.
Köszi, jó éjt!
Üdv.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Teljesen OFF módon.. engedd el, mert semmire nem jó :) Szedtem szét ilyet, amiben csótányok voltak. Mármint.. Benne.. Megpusztulva.. Szóval csótányra biztos nem jó :) Vagy azért, mert ebben nem voltak, vagyis működési elve nem az, hogy bele kell mászni nekik :) Vagy azért, mert abba voltak, mert belemásztak. Pedig az villogott, meg furán kattogott...

0

Galibali
Galibali picture

Szia. Írtam, hogy érdekességként kíváncsiságból és kihívásként foglalkozom vele mert ráérek. Egyébként kb. 2000.- Ft ért lehet hozzá jutni tehát nem egy olyan cucc amit egy szervizbe kéne vinni javíttatni. Akitől kaptam azt mondta, hogy hatásos volt néhány nemkívánatos betolakodó ellen amíg működött.
Üdv.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

555  ?

0

Galibali
Galibali picture

Szia!
Erre gondoltam első villanásra, de az 555 nél az 1 láb test a nyolcas a +.
Jelen esetben pont fordított a táp ellátás.
555 nél a 2,3 láb időzítés a 4. láb reset, így semmi képpen nem jó.
 A kérdéses Ic2 es lába vezérel egy tirisztort ami a képen látható rezonátort hajtja (második kép bal oldali rezonátor). A 3. láb a tirisztor anódjáról kap jelet. A 4. láb egy S9014 tranzisztoron keresztül hajt egy hangsugárzót.
Szerintem  az IC időszakosan ad valamilyen alacsony és magas frekvenciás jelsorozatot az emberi hallásküszöbökön kívüli tartományban.
Fel tenném a rajzát, ha érdekel, de még csak a panelről rajzolt káosz állapotban van és csak kézzel rajzolnám meg a végleges formát, de az időigényes.
Köszönöm.
Üdv.

0