You are here

Peugeot 206 BSI reset

7 posts / 0 new
Last post
Ízirájder
Ízirájder picture

Sziasztok! 
Adott egy 206 aminek hibás a bsi modulja. Vettem bele egy másikat, de ezzel ugye nem indul. A gyári programmal össze lehet tanítani, de nekem olyan nincs. A másik módszer az eprom átírása. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
Ízirájder

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha az eredetiből lemásolod az epromot? 

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Szia! 

Áttettem bele, de nem működik.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia !

Csoda lett volna a ha múködik.
Sajnos az eprom átforrasztása az új egységbe nem megoldás, mert az epromtartalmon kívül a prociban is van adat tárolva (VIN Number, stb)
(Illetve párhuzamosan tárolt adatok) emiatt az átforrasztott eprom generálni fog egy "Eprom corrupted", vagy "checksum error" hibát, igy ott vagy, ahol a part szakad.
Ha az új csereegység jónak feltételezhető, tedd vissza bele a hozzá tartozó epromot,és egy hozzáértő szervizben programoztasd rá a kocsira.
Sajnos ez házilag óriási erőfeszéssel sem oldható meg, ahogy Én tudom.

Tóni

1

Ízirájder
Ízirájder picture

Az a baj, hogy így nem tudok menni vele, így nem tudom elvinni. Igazából ez csak egy szaladgálós autó lenne, a fiamnak is meg nekem is van másik autóm. Amúgy szerethető kis jószág. A témánál maradva: ha jól tudom akkor egybe kivéve az ECU, BSI kulcs már működőképes megoldás. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Bár a tükröt nem nyalta meg kétszer, de lehet, hogy ez egy működő eljárás. Bár az is lehet, hogy az egészből 3 lépés elég lenne. Egy póbát megér:
https://www.youtube.com/watch?v=qQwhzngHQw4

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Köszi, ilyenből láttam többet is, ha jól tudom ezzel csak a kulcsot tudod megtanítani. 

0