You are here

peugeot 406 bosch ablakemelő

8 posts / 0 new
Last post
gyuszi75
gyuszi75 picture

Sziasztok.
Kellene 1 kis segítség.Szeretném megfejteni,hogy miért nem üzemel egy peugeot 406 baloldali bosch gyártmányú ablakemelője.Ehez kellene nekem kapcsolási rajz.

Comments
gyuszi75
gyuszi75 picture

city217-nek üzenem.Azért nem teljesen ilyen egyszerű.Ugyan is 4 szál madzagról van szó ebben az esetben.Nem csak 1 kapcsolóról és motorról.Sőt ezt még tudnám avval fokozni,hogy csak a motor vezérlő elektronikáját kaptam javításra első lépesben,aminek a stekkere 6 kivezetést tartalmaz és ebből 4-et használ.De a hiba megfejtve.

0

city217
city217 picture

Szia
Gratulálok. De legközelebb akkor legyél pontosabb "kaptam egy elektronikát stb". Mi nem tudjuk kitalálni, csak próbálunk segíteni a leírtak szerint. Én is csak nagyvonalakban írtam le a hiba javítását. Kell a négy madzag mert egyébként nem állna meg akadásnál.
Üdv.

0

gyuszi75
gyuszi75 picture

Köszönöm a hozzászólásokat.Hosszas nyomozás és méricskélés után sikerült megfejtenem a bekötést,és így kiderítenem,hogy nem kap tápot.Idő hiányában a nyomozást felfüggesztettem de valószínűleg ahogyan az első hozzászóló is írta az ajtónál lesz szakadás.

0

morfeus
morfeus picture

Szia!

Igen valószínűsíthető,hogy az ajtónál lehet szakadás mivel elég nagy igénybevételnek van kitéve a kábelköteg, még az is lehet hogy az ajtón lévő több pólusú csatlakozó kontakt hibás.Az előbbiekben említetteket illetve minden kábel csatlakozási pontot érdemes átnézni(nem bonyolult feladat)csak időigényes és biztos meglesz a hiba!Természetesen mechanikailag is át kell nézni!!!Sok sikert! :oke:

0

city217
city217 picture

Szia.
Én csak azt nem értem hogy egy ilyen egyszerű dologban miért kell rajz. Van egy motor és egy kapcsoló, ha ezek nincsenek kontaktusban akkor nem működnek. Eleve az első hogy meg van-e a spenót amitől működjön. Stb-stb.
Üdv

0

bekeipeter
bekeipeter picture

Nézd meg a kapcsolóját, mert az gyakran megy tönkre, de eltörhetett valamelyik tápvezetéke az ajtóátvezetőben is, vagy egyszerűen megszorult, ez is gyakori hiba

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:beírod a Google keresőbe-peugeot 406 kézikönyv-és több javítási kézikönyvet letölthetsz.

Bálint

0