You are here

Peugeot 607 gyári audio/video rendszer AV bemenet hang néma, kép van

6 posts / 0 new
Last post
Inhouse
Inhouse picture

Sziasztok!

Adott egy barátom 2001-es, 3000ccm-es, automata váltós, full extrás Peugeot 607-ese. Szeretett volna bele egy multimédia lejátszót, kinéztünk egyet a neten, meg lett rendelve. Első próba HDMI-n a szobai TV-n volt, működik, mindent visz, még az FLV, WMV, RM, stb. fájlokat is. Este volt, autós teszt másnapra tervezve.
Az autó kesztyűtartójában van egy 3 RCA-s bemenet, szabvány sárga, piros, fehér, kép és sztereó hang. A kütyün is van ilyen, tehát elég egy sima 3RCA-3RCA kábel hozzá. Alapból egy 230V-os tápja van, de mivel 5V kell neki, majd kap egy szivargyújtó adaptert.
Másnap átmentem, összedugtam és van kép, de nincs hang, teljesen néma. Aztán elmondta, hogy előző este ő még kipróbálta (nem ért az elektronikához, mondhatni kétbalkezes, és enyhén ittas is volt, de ezen mit lehet elrontani?), és működött...mondom, akkor miért hagyod, hogy én is próbáljam, és most miért nem megy? Pedig ő állítja, hogy szólt...de mondom kábeled sem volt hozzá! De a kamera kábelével ment...
Aztán kiderült, hogy a kamerának spec 3,5mm Jack->3RCA kábele van, azzal ugyan nem mehetett... A lánya szerint a kamerát nézték vissza akkor este, de annak tényleg volt hangja. Valamint egyszer régen már egy hordozható DVD-vel is próbálták és jó volt.
Közben ki lett próbálva, a kütyü a benti TV-n megy RCA-val is, viszont most már a kamerának sincs hangja az autóban. Az AV bemenet hang része meghalt.

Itt a tanyán nem találtam Peugeot gyári hifi rajzot...van valakinek ötlete? Egyáltalán a fejegységbe megy ez a bemenet, vagy van egyéb egység közte? Némító tranzisztorok mehettek zárlatba? De mitől?

Üdv
Inhouse

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Közben nyomozgattam...
A rádió Clarion RM2, az erősítő és a hangszórók JBL-ek. A navigáció és a képernyő lehet, hogy VDO...
Lebontottam a kesztyűtartót, hogy merre megy az RCA-s kábel...bele egy kábelkorbácsba és nem igazán lehet követni, elágazik és megy a középkonzol felé, meg lefelé.
Meg kellene nézzem, hogy a navinak van-e hangja...?
A rádió és a CD-tár szól...hol lehet a bemenetválasztó...a rádióban, vagy felette a monitoros részben, vagy egy külön dobozban valahol?

Üdv
Inhouse

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zolysys
Zolysys picture

Melyik fejegység van benne?
Gyáriról rajz nincs.. sajnso....

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Keresek rajta valami feliratot, és lefényképezem. Kerestem a neten legalább képet róla, de egyet találtam csak, az sem olyan, csak hasonló...
Mi a fenétől megy ki egy audio bemenet, ráadásul úgy, hogy a video meg jó....?

Üdv
Inhouse

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zolysys
Zolysys picture

Navis a gép?
Egy vázszámot ha dobsz meg tudom nézni mi van benne eredetileg.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Navis, holnap tudok küldeni alvázszámot, köszönöm!

Üdv
Inhouse

0

Vote up!

You voted ‘up’